Στις πόλεις επιστρέφουν οι ταξιδιώτες του καλοκαιριού, με τις μάσκες και τα αντισηπτικά στα χέρια. Οι υψηλές θερμοκρασίες όμως ανάγκασαν πολλούς να αναζητήσουν δροσιά σε κοντινές παραλίες, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας με ευλάβεια, εξαιτίας του διπλασιασμού των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα.

Επιστροφή στην Αθήνα, τις κοντινές παραλίες αλλά και τη νέα πραγματικότητα για πολλούς από τους αδειούχους του Αυγούστου.

Νέα μέτρα, περιορισμοί, συνεχείς έλεγχοι με το λεκανοπέδιο να καταγράφει καθημερινά δεκάδες κρούσματα.

«Ανησυχούμε και προσέχουμε»

Τηρούμε τα μέτρα γιατί ανησυχούμε. Είναι όλα αλλιώς αλλά τι να κάνουμε, λένε οι κάτοικοι στην πρωτεύουσα. Άλλοι δε δείχνουν να ανησυχούν για τους ίδιους… όμως προσέχουν- φοβούμενοι για τα μεγαλύτερης ηλικίας μέλη των οικογενειών τους.

«Μάθαμε να ζούμε με τον κορονοϊό»

Με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά στη πόλη της Θεσσαλονίκης οι κάτοικοι της δεν δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα.

Όπως λένε έχουν μάθει να ζουν με τον αόρατο εχθρό και να προσαρμόζονται απόλυτα στα μέτρα. Ακόμη και οι νεότεροι δείχνουν πλέον να έχουν πάρει πιο σοβαρά το θέμα του κορονοϊού

Κάποιοι ανησυχούν για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία…

Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι κάτοικοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης ελπίζοντας ότι γρήγορα η εικόνα θα βελτιωθεί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο