Σύψας για κοροναϊό: Πάνω από το όριο του 1 ο δείκτης R στην Ελλάδα – Απειλητικός ο χειμώνας
«Τα μέτρα που ελήφθησαν στις αρχές Αυγούστου θα αρχίσουν να δείχνουν την επήρειά τους στο τέλος του μήνος και στο καλό σενάριο θα έχουμε σταθεροποίηση», είπε ο κ. Σύψας, που στάθηκε ιδιαίτερα και στα προβλήματα που προκαλεί η παραπληροφόρηση.
Υπέρβαση του ορίου του δείκτη R για τη μετάδοση του κοροναϊού, σημειώθηκε στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας.
Όπως αποκάλυψε, η υπέρβαση του ορίου του 1 υπολογίζεται ότι σημειώθηκε στις 20 Ιουλίου. Ο ίδιος, χαρακτήρισε απειλητικό τον χειμώνα και λόγω κλίματος και γιατί ανοίγουν τα σχολεία που σε κάποιο βαθμό θα επιβαρύνουν το δείκτη R αλλά και επειδή τότε, αναγκαστικά υπάρχει υπερπληθυσμός στα αστικά κέντρα με χρήση ΜΜΜ, συν την εποχική γρίπη.
«Δεν χρειάζεται να δούμε εικόνες Ιταλίας για να πειστούμε για το πρόβλημα»
Επιμένοντας στην ανάγκη τήρησης των μέτρων ο κ. Σύψας είπε, μιλώντας στον «ΘΕΜΑ 104,6», ότι «με τις εξελίξεις του Αυγούστου όλοι κατάλαβαν ότι το πρόβλημα είναι εδώ. Δεν χρειάζεται να δούμε εικόνες Ιταλίας για να πειστούμε για το πρόβλημα. Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα να έχουμε μεγαλύτερο επίπεδο συμμόρφωσης».
Τα μέλη της επιτροπής πρόσθεσε ο κ. Σύψας εκτιμούν ότι «τα μέτρα που ελήφθησαν στις αρχές Αυγούστου θα αρχίσουν να δείχνουν την επήρειά τους στο τέλος του μήνος και στο καλό σενάριο θα έχουμε σταθεροποίηση».
Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «είναι βέβαιο ότι υπάρχουν κρούσματα που δεν ανιχνεύονται αλλά δεν πιστεύω ότι είναι πολύ πολλαπλάσια των όσων ανακοινώνονται».
Πανδημία παραπληροφόρησης
Το μέλος της επιτροπής έκανε λόγο και για το infodemics «την πανδημία της παραπληροφόρησης που ακολουθεί μια πανδημία και παίζει ρόλο στη διασπορά της καθώς πείθει τους ανθρώπους ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε κανένα μέτρο».
«Η μεγάλη πλειοψηφία πιστεύω ότι αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και δεν πιστεύω ότι θα διολισθήσουμε σε τέτοιου είδους μεγάλες εικόνες παραπληροφόρησης» συμπλήρωσε ο λοιμωξιολόγος.
- ΑΑΔΕ: Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας παράνομων σκευασμάτων διατροφής – Άνω των 200.000 ευρώ η φοροδιαφυγή
- Νέα Αριστερά: Ο αγώνας για μια Κύπρο ενωμένη είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά
- Η Euroleague και οι καλύτερες φάσεις του MVP, Σάσα Βεζένκοφ (vid)
- Ο Τραμπ δηλώνει αισιόδοξος ότι ο Πούτιν θα τερματίσει σύντομα τον πόλεμο στην Ουκρανία
- «Ομόρφυνε τη ζωή μας» – Η ΕΛΑΣ αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό Μάρω Κοντού
- Θερινές Προβολές ΕΦΕ: Μια ματιά στη φρίκη του πολέμου μέσα από το animated φιλμ Waltz with Bashir
- Rispet Home HEAVY DUTY: Η νέα σειρά προϊόντων καθαρισμού για σπίτια με κατοικίδια από τη ΜΕΓΑ
- Marfin: Στις φυλακές Ναυπλίου και Μαλανδρίνου οι δύο 42χρονοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442