Το καλοκαίρι ο οργανισμός μας έχει αυξημένες ανάγκες σε ενυδάτωση, κάτι το οποίο αντιλαμβάνεστε πιθανότατα και από τη συνεχή σας επιθυμία για νερό.

Ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τη σωματική δραστηριότητα και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, οι ανάγκες του οργανισμού σε νερό διαφοροποιούνται. Ωστόσο, η γενική σύσταση για την επαρκή ημερήσια πρόσληψη υγρών, είναι 2 λίτρα για τις γυναίκες και 2,5 λίτρα για τους άνδρες.

Μάλιστα, συνδυαστικά με την κατανάλωση νερού και τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως το καρπούζι, το αγγούρι, το ραπανάκι, το μαρούλι και οι φράουλες, μπορούμε να αυξήσουμε την ενυδάτωση του οργανισμού μας, φτιάχνοντας τα δικά μας δροσιστικά ροφήματα, χωρίς αλκοόλ.

Παγωμένο τσάι με ροδάκινο και θυμάρι, σόδα με γκρέιπφρουτ και δεντρολίβανο, λεμονάδα με τζίντζερ και δυόσμο, λεμονάδα με σμέουρα ή σόδα με πεπόνι και αγγούρι; Όποιο ρόφημα από αυτά κι αν σας ακούγεται δελεαστικό, μπορείτε εύκολα να το φτιάξετε μόνοι σας. Με αυτόν τον τρόπο θα ενυδατώσετε τον οργανισμό σας και παράλληλα θα του προσφέρετε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Μάλιστα, αυτά τα ροφήματα πέρα από πλούσια γεύση, έχουν και εντυπωσιακή εμφάνιση!

Δείτε στο βίντεο πώς θα τα φτιάξετε μόνοι σας:

Γράψτε το σχόλιό σας