Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Έντονη ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία

Κοροναϊός: Έντονη ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία

«Σήμα» κινδύνου για την έξαρση του κοροναϊού στη χώρα μας, παρά τον ελαφρώς μειωμένο αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες, εξέπεμψε από το αρχηγείο της Πολιτικής Προστασίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς

Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στην χώρα μας. Χθες ανακοινώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με 269 νέα θετικά κρούσματα. Τα 98 από αυτά βρίσκονται στην Αττική, με τους ειδικούς να «χτυπούν καμπανάκι», για την χαλάρωση τήρησης των μέτρων από τους πολίτες.

«Σήμα» κινδύνου για την έξαρση του κοροναϊού στη χώρα μας, παρά τον ελαφρώς μειωμένο αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες, εξέπεμψε από το αρχηγείο της Πολιτικής Προστασίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί είναι επαρκή. Εάν, όμως, υπάρξει χαλάρωση, τα πράγματα μπορεί να λάβουν άσχημη τροπή.

Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική με 98 νέες λοιμώξεις, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 70. Άλλα 10 περιστατικά εντοπίζονται στις Κυκλάδες. Στα 232 ανήλθαν οι θάνατοι από κορωνοϊό, καθώς χθες κατέληξαν ακόμη δύο ασθενείς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπήρξε κατηγορηματικός αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων, τονίζοντας πως το 83% των περιπτώσεων από την 1η Ιουλίου μέχρι σήμερα, είναι εγχώρια.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε ειδική αναφορά στους νέους, καλώντας τους να δείξουν υπευθυνότητα επιστρέφοντας από τις διακοπές, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός lockdown σε αυτή τη φάση στην Αττική.

Αυξάνονται τα νοσοκομεία αναφοράς

Με νέα νοσοκομεία αναφοράς ενισχύεται, στο μεταξύ, το ΕΣΥ. Μετά από απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών, στην υπάρχουσα λίστα εντάσσονται το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Παράλληλα, προκηρύσσονται 400 νέες θέσεις ιατρών και αυξάνονται οι κλίνες εντατικής θεραπείας στις 1.200 μέχρι το Δεκέμβριο.

Σαρώνει ο κοροναϊός στις δομές υγείας

Θετικός στον κοροναϊό διαγνώστηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς, μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε επιστρέφοντας από άδεια. Στην Πάτρα, 6 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο του Ρίο διαγνώστηκαν με τον ιό, ενώ καταγράφηκαν και 14 κρούσματα σε εργαζόμενους της μονάδας Covid στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Κρούσμα εντοπίστηκε επίσης στο Νοσοκομείο Κέρκυρας καθώς και στο Κέντρο Υγείας Σπάτων.

Την ίδια ώρα, θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε ένας εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι, ενώ στο κέντρο υποδοχής της Χίο διαγνώστηκαν άλλοι τρεις αιτούντες άσυλο. Ακόμα, στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής 12 αστυνομικοί μπήκαν σε καραντίνα μετά από επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024