Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξελίξεις στη Λιβύη : Μετέβη εκτάκτως ο Ακάρ - «Ετοιμάζουν επίθεση» λέει ο στρατός του Χαφτάρ

Εξελίξεις στη Λιβύη : Μετέβη εκτάκτως ο Ακάρ – «Ετοιμάζουν επίθεση» λέει ο στρατός του Χαφτάρ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στη Λιβύη, με τον τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ να ταξιδεύει εκτάκτως. συνοδευόμενος από το αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στη Λιβύη, με τον τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ να ταξιδεύει εκτάκτως. συνοδευόμενος από το αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της επανεξέτασης των δραστηριοτήτων των δύο χωρών,  βάσει του παράνομου μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν τον περασμένο Νοέμβριο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το CNN Turk στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ο υπουργός Άμυνας του Κατάρ Khalid bin Mohammed al-Atiyya, καθώς και ο υφυπουργός Άμυνας της Λιβύης, Saladin al-Nimrush.

«Η Λιβύη ανήκει στους Λίβυους»

«Πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα υποστηρίζοντας τους Λιβύους αδελφούς μας στο δίκαιο σκοπό τους» είπε μεταξύ άλλων ο τούρκος υπουργός Άμυνας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Τρίπολη.

Έντονες αντιδράσεις από τον στρατό του Χαφτάρ

Η συνάντηση προκάλεσε την έντονη ανησυχία στον Εθνικό Λιβυκό Στρατό, του Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter κάνει λόγο για επίθεση που θα έχει ως σκοπό τις εγκαταστάσεις πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στον ανεπίσημο λογαριασμό του ΕΛΣ, αναφέρουν πως «διαρροές πληροφοριών από τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Τουρκίας και του Κατάρ στην # Τρίπολη, καθώς έχουν εκφράσει την ανάγκη να επιτεθούν και να πάρουν τις εγκαταστάσεις πετρελαίου σε μια γρήγορη επίθεση, ελπίζοντας ότι θα πιάσει »στον ύπνο» τον Λιβυκό Στρατό δεν θα δώσει στην #Αίγυπτο αρκετό χρόνο να αντιδράσει».

Επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν

Την ίδια ώρα, για το θέμα της Λιβύης συζήτησαν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας.

Οι δύο ηγέτες επεσήμαναν την ανάγκη στενής συνεργασίας σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη ενώ κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ετέθησαν και θέματα διμερούς συνεργασίας, όπως τουρισμός, μεταφορές, ενέργεια και οικονομία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024