Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προκαλεί ξανά ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κάνει «μαύρη προπαγάνδα» κατά της Τουρκίας

Προκαλεί ξανά ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κάνει «μαύρη προπαγάνδα» κατά της Τουρκίας

Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προβαίνει σε μαύρη προπαγάνδα κατά της Τουρκίας.

«Μαύρη προπαγάνδα» καταλογίζει στην Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στη Δομινικανή Δημοκρατία, την Κυριακή.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε για τη συνάντηση: «Συζητήσαμε με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κ. Πομπέο τις διμερείς μας σχέσεις και σημαντικά ζητήματα, όπως η ανατολική Μεσόγειος, η Λιβύη και η Συρία. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων ενάντια στα προκλητικά βήματα της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Στη συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μετά και τη συνάντηση του τελευταίου με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προβαίνει σε μαύρη προπαγάνδα κατά της Τουρκίας στη διεθνή κοινότητα.

«Η Ελλάδα πάντα προβαίνει σε μαύρη προπαγάνδα, λέει ότι η Τουρκία λειτουργεί παράνομα και ότι δεν εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο… Αλλά εμείς ό,τι κάνουμε είναι πάντα με βάση το διεθνές δίκαιο. Εμείς πάντα είμαστε φυσικά υπέρ του διαλόγου και ο πρόεδρός μας το έχει αποδείξει και το έχουμε πει εδώ και καιρό, όπως κι ότι η Ελλάδα είναι αντίθετη σε αυτό και θα το δείτε, το είχαμε πει… Κι αυτό το είδαμε και το είδαν»

«Απορρίπτουμε σθεναρά αυτές τις επιβολές»

«Μόνο το τουρκικό έθνος – όχι κάποιος από τις ΗΠΑ ή άλλη χώρα – μπορεί να αποφασίσει να αλλάξει την κυβέρνηση και τον πρόεδρό του» δήλωσε ο Τσαβούσογλου σχολιάζοντας τα καυστικά σχόλια του Τζο Μπάιντεν για τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Απορρίπτουμε σθεναρά αυτές τις επιβολές», δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι οι παρατηρήσεις του Μπάιντεν ότι θα μπορούσε να στηρίξει την αντιπολίτευση για ανατροπή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές του 2023 είναι «αδαείς» και δεν αναγνωρίζουν το τουρκικό έθνος.

Είπε επίσης ότι ήταν «παράξενο» ένα άτομο στο οποίο απονεμήθηκε η υποψηφιότητα για να ηγηθεί των ΗΠΑ έκανε τόσο «αδαή σχόλια» για την Τουρκία και ότι ο Μπαίντεν δεν γνωρίζει την αλήθεια για τη χώρα του.

Αναφερόμενος στο σχόλιο του Μπάιντεν για εκδίωξη του Ερντογάν από την εξουσία «όχι με πραξικόπημα» ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι κατάλαβε τι σημαίνει αυτό. «Δοκιμάσαμε πραξικόπημα στο παρελθόν, δεν συνέβη. Ας αλλάξουμε τώρα τακτικές και μεθόδους» σχολίασε ειρωνικά.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι οι τουρκικές εκλογές διεξάγονται δημοκρατικά και με διαφάνεια, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει τώρα εξουσία τόσο στο «πεδίο» όσο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024