Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για την Αν. Μεσόγειο

Επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν για την Αν. Μεσόγειο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τόσο για την κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία όσο και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε πριν λίγη ώρα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τόσο για την κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία όσο και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες μεταξύ Πούτιν – Ερντογάν, ωστόσο η επικοινωνία γίνεται στη σκιά των δηλώσεων του Τζο Μπάιντεν κατά του τούρκου προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι βίντεο που κυκλοφόρησε πριν από δύο ημέρες στις ΗΠΑ εμφανίζει τον Τζο Μπάιντεν, μπροστά σε στελέχη των New York Times, να ξεσπά εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν.

Στο βίντεο αυτό ο Τζο Μπάιντεν λέει, μεταξύ άλλων, ότι ανησυχεί για την κατάσταση στην Τουρκία, καθώς ο Ερντογάν είναι αυταρχικός.

Σημειώνει επιπλέον ότι χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση της αντιπολίτευσης έτσι ώστε να μπορέσει να νικήσει τον Ερντογάν, όχι με πραξικόπημα, αλλά με εκλογές.

Αναφέρει ότι θα πρέπει να απομονωθεί ο Τούρκος πρόεδρος ειδικά σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, το πετρέλαιο και άλλα ζητήματα στην περιοχή.

Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020 δηλώνει επίσης ότι δε θα είχε υποκύψει ποτέ στον Ερντογάν όπως έκανε ο Τραμπ στο θέμα των Κούρδων.

Οι αντιδράσεις που έρχονται από την Άγκυρα είναι οργισμένες, με σύμβουλο του Τούρκο προέδρου να χαρακτηρίζει απαράδεκτες αυτές τις δηλώσεις.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024