Οι προκλήσεις του Ταγίπ Ερντογάν στη Μεσόγειο συνοδεύονται από κινήσεις στο εσωτερικό της χώρας με τις οποίος θέλει να διατηρήσει το προφίλ του ανθρώπου του λαού.

Ο Ερντογάν διέταξε τον οδηγό του να σταματήσει στη άκρη του δρόμου και αγόρασε βραστό καλαμπόκι και μέλι από μια φτωχή χωρική.

Συνέβη στη διάρκεια της περιοδείας που κάνει από χθες στο Ρίζε, δηλαδή τη Ριζούντα, στις ακτές του Εύξεινου Πόντου. Μπροστά στις κάμερες, πλήρωσε ο ίδιος, μίλησε με τη γυναίκα, τη ρώτησε πόσα παιδιά έχει (δύο) και διέταξε τη συνοδεία του να αγοράσει καλαμπόκι για τους δημοσιογράφους που τον ακολουθούν.

Η Εμινέ Τσολάκ δήλωσε φυσικά πανευτυχής που της μίλησε ο πρόεδρος. Πέρα από την προπαγανδιστική διάσταση αυτής της εικόνας, ο Ερντογάν είναι από τους λίγους πολιτικούς της Τουρκίας που μπορεί να το κάνει αυτό, δηλαδή να έλθει σε άμεση επαφή με τον κόσμο και να δείχνει προσιτός.

Στην περιοδεία του υπόσχεται λύσεις σε τοπικά προβλήματα, λιμάνια, αεροδρόμια, γέφυρες και δρόμους, παρά την κακή κατάσταση της οικονομίας και την κατρακύλα της τουρκικής λίρας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο