Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνοτουρκικά: Η Αθήνα ενισχύεται, η Άγκυρα απομονώνεται

Ελληνοτουρκικά: Η Αθήνα ενισχύεται, η Άγκυρα απομονώνεται

Με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο να έχει κορυφωθεί και μόνο χάριν στη ναυτοσύνη και τον επαγγελματισμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων να έχει αποφευχθεί ένα θερμό επεισόδιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε με τα στελέχη της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα που όλα αυτά τα 24ωρα είναι σε ύψιστο βαθμό ετοιμότητας

Στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα βρέθηκε ανήμερα του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου ο πρωθυπουργός, όπου και συνομίλησε με στελέχη των ΕΔ. Από την Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία, τονίζοντας πως η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη.

Μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας

Ανήμερα της Παναγίας το Ορούτς Ρέις συνεχίζει τα «τσαλίμια» του εστιάζοντας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο να έχει κορυφωθεί και μόνο χάριν στη ναυτοσύνη και τον επαγγελματισμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων να έχει αποφευχθεί ένα θερμό επεισόδιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε με τα στελέχη της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα που όλα αυτά τα 24ωρα είναι σε ύψιστο βαθμό ετοιμότητας.

«Η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη. Και αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα στο πεδίο τις τελευταίες μέρες», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Μήνυμα αποφασιστικότητας έστειλε από την ακριτική Λέσβο και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η προκλητικότητα και η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν μας πτοούν. Αντίθετα, την απομονώνουν διεθνώς».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, βρέθηκε στην Τήνο μαζί με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, από όπου επεσήμανε πως η Ελλάδα δεν είναι μόνη.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου στο Στρατηγείο Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δήλωσε υπερήφανος για το προσωπικό των ΕΔ, με ιδιαίτερη έμφαση στο προσωπικό του ΠΝ.

Δίνουν «σήμα» για διάλογο

Σήμα για διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έστειλε ο Λευκός Οίκος μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Μακρόν, χωρίς ωστόσο να καταδικάζει την παρελκυστική τακτική της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της τουρκικής πειρατείας με το Oruc Reis παρουσίασε και στον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο ο Νίκος Δένδιας, προσδοκώντας σε μία πιο σαφή και έμπρακτη στήριξη εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα απανωτά διπλωματικά χτυπήματα της Αθήνας μέσω Βρυξελλών και Ουάσιγκτον έφεραν σε πολύ δυσάρεστη θέση την Άγκυρα που προσπάθησε να εγκαλέσει την ΕΕ.

Μπαράζ διπλωματικών επαφών

Αμείωτες συνεχίζονται οι διπλωματικές επαφές της Αθήνας όσο και των εταίρων της για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλητικών ενεργειών.

Την Κυριακή 16 του μήνα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, και του Τούρκου ομολόγου του Μελβούτ Τσαβούσογλου στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Την Πέμπτη 20/8 ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Την Κυριακή 23/8 λήγει η παράνομη NAVTEX που έχει εκδώσει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ τη Δευτέρα 24/8 ψηφίζεται από την ελληνική Βουλή η συμφωνία της οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 23 – 28/8 επανεκκινεί ο ελληνοτουρκικός διάλογος, που είχε «παγώσει» λόγω των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας.

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024