Κλιμάκιο ψυχολόγων από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών στέλνει, σήμερα, το Υπουργείο Υγείας στην Εύβοια, για την ψυχολογική και ψυχοκοινωνική στήριξη όσων επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.
Οι ψυχολόγοι θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για όσο διάστημα χρειαστεί.
Πολιτικά, Λήλαντα, Βασιλικό και Ψαχνά είναι οι περιοχές που έπληξαν τα ασυνήθιστα για την εποχή καιρικά φαινόμενα. Η θεομηνία σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, όταν η νεροποντή κατέκλυσε τις περιοχές αυτές. Πολλοί από τους κατοίκους πάνω στον πανικό τους να σώσουν τις περιουσίες τους παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και βρήκαν τραγικό θάνατο. Όσοι κατάφεραν να σωθούν προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ και να μαζέψουν ό,τι απέμεινε.
Νεκροί βρέθηκαν ένα βρέφος 8 μηνών και δύο ενήλικες στην περιοχή Πολιτικά, δύο ακόμη στο Μπούρτζι Ευβοίας και ακόμη δυο πολίτες στην περιοχή Αμφιθέα.
ΚΙαταστράφηκαν περίπου 3.000 σπίτια, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή από κλιμάκια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ιδιαίτερα στα Ψαχνά και στα Πολιτικά, το μεγαλύτερο μέρος των σπιτιών έχουν πλημμυρίσει και οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται, μέσα από νερά και λάσπες.
Στα Πολιτικά και στα Ψαχνά, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπως τα χωριά Στενή, Πούρνος, Καμπιά κ.ά. έχουν υπάρξει τεράστιες ζημιές και σε σπίτια και σε υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59