
Κοροναϊός: Νέα τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό – Έκρηξη νέων κρουσμάτων
Αποστάσεις, πλύσιμο χεριών και μάσκα είναι το τρίπτυχο που προτείνουν οι ειδικοί
Σε επιφυλακή βρίσκεται η κυβέρνηση μετά από την αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού.
Η σταθερά αυξητική τάση στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εντείνουν τις ανησυχίες και αναγκάζουν σε εγρήγορση τους μηχανισμούς όλης της χώρας ενώ οι ειδικοί δεν παύουν να επαναλαμβάνουν την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων. Αποστάσεις, πλύσιμο χεριών και μάσκα είναι το τρίπτυχο που προτείνουν.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ανησυχίας προσέρχονται σήμερα σε τηλεδιάσκεψη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους Σωτήρη Τσιόδρα, Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Κοντοζαμάνη και Νίκο Χαρδαλιά.
Στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται ο πρωθυπουργός να στείλει αυστηρό μήνυμα για την τήρηση των μέτρων και την αυστηροποίηση των ελέγχων καθώς η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι η χαλάρωση που έχει επέλθει είναι επικίνδυνη.
Διαβάστε επίσης: Διάγγελμα Μητσοτάκη σήμερα το πρωί στους πολίτες για τον κοροναϊό
Όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οι τηλεδιασκέψεις τον Αύγουστο θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή.
Τόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας όσο και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ζήτησαν την Τρίτη από τους πολίτες να μην εφησυχάζουν και επανέλαβαν την ανάγκη για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και όπου αλλού δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.
Προειδοποίησαν δε, για τις απειλές που εγκυμονεί η χαλάρωση ή η αμέλεια.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού
Τα νέα κρούσματα
O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 121 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.855, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες.
Από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, τα 1.325 (27,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.403 (49,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Εξάλλου, 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Τρεις (23,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 69,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 209 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32,1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
- Αφγανιστάν: Αίσθηση προκαλεί βίντεο του BBC – Πατέρας πουλάει τις 7χρονες κόρες του για να επιβιώσει η υπόλοιπη οικογένεια
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο ΜΕGA
- Οι Patriot εγκαταλείπουν Διδυμότειχο και Κάρπαθο και η «Γαλάζια Πατρίδα» φτιάχνει νέα σενάρια
- «Δεν είναι καθόλου κακές ιδέες»: Νέοι και νέες προτείνουν όνομα για το κόμμα Τσίπρα – Ποιο ξεχωρίζει;
- Πώς τιμωρήθηκε «ο χειρότερος βουλευτής στην ιστορία των ΗΠΑ»
- «Sir David Beckham Rose»: Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ απέκτησε το δικό του τριαντάφυλλο χάρη στην κόρη του Χάρπερ


