Η ανανέωση του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση. Ο έμπειρος αμυντικός δεν χρειάστηκε πολλές κουβέντες για να πειστεί και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την Ενωση. Οι Κιτρινόμαυροι φρόντισαν με τη στάση τους να καταστήσουν σαφές προς τον παίκτη πως ήθελαν να τον κρατήσουν. Πως έχουν εκτιμήσει όχι μόνο την αγωνιστική του προσφορά στην ομάδα, αλλά και την ποιότητα του χαρακτήρα του. Και όχι άδικα.

Ο Τσιγκρίνσκι αποτελεί υπόδειγμα επαγγελματία. Ενας παίκτης που δίνει το παράδειγμα για όλους. Ειδικά για τους νεαρούς. Ο Τσιγκρίνσκι έχει αναλάβει έναν ρόλο καθοδηγητή για τους μικρότερους παίκτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Σβάρνας.

Με τον «Τσίγκρι» στο πλευρό του ο Σβάρνας έχει βελτιωθεί και έχει ωριμάσει ως ποδοσφαιριστής. Εχει κάνει τρομερά βήματα προόδου και δείχνει συνεχώς να εξελίσσεται. Αυτή η προσφορά του Τσιγκρίνσκι ίσως είναι εξίσου σημαντική και με την αγωνιστική.

Η επέκταση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ είναι μεγάλη υπόθεση για τους Κιτρινόμαυρους. Γι’ αυτό και ο ορίζοντάς της είναι μεγαλύτερος του ενός χρόνου. Στην Ενωση υπάρχουν οι σκέψεις περαιτέρω αξιοποίησης του Τσιγκρίνσκι όταν αποφασίσει να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του.

Να μείνει δηλαδή στην ομάδα από άλλο πόστο, προσφέροντας τις υπηρεσίες του και ενισχύοντας το πρεστίζ της με την παρουσία του. Τέτοιες προσωπικότητες τις έχει ανάγκη κάθε ομάδα, πολλώ δε μάλλον σύλλογοι της χώρας μας.

Για την ΑΕΚ ο Τσιγκρίνσκι αποτελεί κεφάλαιο. Ο ουκρανός αμυντικός ήρθε στην Ενωση και «δέθηκε» με τον σύλλογο. Βρήκε ένα περιβάλλον που του έδειξε εμπιστοσύνη και που τον στήριξε στα δύσκολα. Διότι υπήρξαν και τέτοια, ιδίως με τις περιπτώσεις τραυματισμού που αντιμετώπισε.

Οι δρόμοι των δύο πλευρών ενώθηκαν για τα καλά και θα παραμείνουν έτσι. Πιθανότατα για περισσότερο από έναν χρόνο ακόμα. Μιας και φαίνεται πως η επιθυμία για κοινή πορεία είναι ίδια.

Γράψτε το σχόλιό σας