Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ακάρ πήρε... το όπλο του : Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Ακάρ πήρε… το όπλο του : Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Το Κυπριακό αποτελεί εθνικό θέμα της Τουρκίας και στόχος μας είναι να καταστήσουμε μόνιμη την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Το Κυπριακό αποτελεί εθνικό θέμα της Τουρκίας και στόχος μας είναι να καταστήσουμε μόνιμη την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

«Είναι αδέλφια μας»

«Η Κύπρος, οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των κυπρίων αδελφών μας εκεί» δήλωσε ο Ακάρ σε εκδήλωση στην Αγκυρα για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)», όπως αποκαλεί τα κατεχόμενα τμήματα της Κύπρου το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού που μετέδωσε την είδηση.

Ο Ακάρ πρόσθεσε ότι οι γεωτρήσεις σε αδειοδοτημένες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου αποτελούν δικαίωμα της Τουρκίας και η Αγκυρα χρησιμοποιεί και θα χρησιμοποιεί αυτό το δικαίωμα.

«Θα συνεχίσουμε το έργο μας»

«Η Τουρκία και η ΤΔΒΚ με τους αδελφούς μας εκεί, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε το έργο μας στη βάση των δικαιωμάτων μας και του διεθνούς δικαίου» τόνισε.

Επανέλαβε ότι οποιαδήποτε λύση για την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο που δεν θα περιλαμβάνει την Τουρκία και την «ΤΔΒΚ» θα είναι μάταιη και δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί, ενώ η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τους Τουρκοκύπριους όπως και στο παρελθόν.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024