40 χρόνια κοινής ζωής διακόπηκαν απότομα όταν ο κοροναϊός χτύπησε το ζεύγος Κανακάρη τον Μάιο. Εκείνη με σοβαρό υποκείμενο νόσημα, μεταφέρθηκε στο ΝΙΜΤΣ, και εκείνος λίγες δύο μέρες αργότερα στο Αττικόν. Με αγωνία περίμενε ο ένας το τηλεφώνημα του άλλου.

«Κυριακή πρωί μιλήσαμε, Κυριακή μεσημέρι δεν απαντούσε. Της έστειλα μήνυμα, δεν το διάβασε, της έστειλαν τα παιδιά, τίποτα. Την χτύπησε στον πνεύμονα. Μέσα σε 16 ώρες ‘έφυγε’. Ο κοροναϊός, μας κατέστρεψε, εγώ δεν νομίζω ότι θα το ξεπεράσω ποτέ» δηλώνει συγκινημένος ο σύζυγος, μιλώντας στο MEGA.

Η απώλεια της 58χρονης συζύγου του τον βρίσκει στον θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Αττικόν να παλεύει με τα συμπτώματα της νόσου.

Η σωτήρια θεραπεία με πλάσμα

Ένα πρόβλημα στην καρδιά περιορίζει τις επιλογές των γιατρών για τη θεραπεία του. Έως ότου του προτείνουν τη χορήγηση πλάσματος από ασθενή που έχει θεραπευτεί από τη νόσο. «Πήρα την πρώτη δόση, στην δεύτερη άρχισαν τα πράγμα να πηγαίνουν καλύτερα».

14 μέρες στο νοσοκομείο έβλεπε γιατρούς και νοσηλευτές να δίνουν μάχη για να τον σώσουν. Έφυγε, χωρίς όμως να δει ποτέ τα πρόσωπα πίσω από τις μάσκες. «Δεν τους έχω δει, δεν ξέρω ποιος με έσωσε, στο εξωτερικό κρεμούσαν τις φωτογραφίες τους».

Το στίγμα του ιού

Το εξιτήριο του Χρυσόστομου Κανακάρη όμως δεν τον απάλλαξε από τον κοροναϊό. Αν και υγιής πλέον, για τους άλλους είναι ακόμη εκείνος που έχει τον ιό. «Αλλάζουν πεζοδρόμιο. Μόνο σκόρδα και σταυρό δεν με κρεμάνε. Να βλέπεις γνωστούς να μη σου μιλάνε από φόβο».

Τις τελευταίες μέρες βλέπει και πάλι τον ύπουλο εχθρό να επανέρχεται. Έχοντας ζήσει κάθε συνέπεια της πανδημίας, απευθύνει έκκληση σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και κυρίως στους νέους ανθρώπους. «Ας προσέξουμε, ένα καλοκαίρι είναι».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA: