Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Free Mykonos» και άλλες ιστορίες για αγρίους στα χρόνια του κοροναϊού

«Free Mykonos» και άλλες ιστορίες για αγρίους στα χρόνια του κοροναϊού

Τι συμβαίνει τελικά στο νησί των ανέμων με τα πριβέ πάρτι χωρίς κανόνες;

Η Μύκονος «πουλάει» σε όλα τα επίπεδα. Από τους… διάσημους που πηγαίνουν εκεί μέχρι τα… κορονοπάρτι με τις προσκλήσεις των 1.000 ευρώ.

Κι από τον συνωστισμό σε μπιτς μπαρ μέχρι τον Χρυσοχοϊδη που επιλέγει το συγκεκριμένο νησί προκειμένου να επιβάλει το νόμο και την τάξη, όταν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα επικρατεί μπάχαλο με τον κοροναϊό.

Για παράδειγμα, πώς να δικαιολογήσεις το γεγονός ότι 150 άτομα συνωστίζονται σε μια εκκλησία χωρίς μάσκες, επειδή είναι… ιερός τόπος και δεν φτάνει ο ιός.

Και την ίδια στιγμή ένα παράνομο κι επικίνδυνο εν πολλοίς πάρτι στη Μύκονο, γίνεται νούμερο ένα θέμα συζήτησης;

Το νησί των ανέμων λοιπόν, πουλάει τρελά και μοιάζει με την επιχείρηση «εκκαθάρισης» των Εξαρχείων που υποσχόταν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ότι θα υλοποιήσει από τους πρώτους μήνες.

Τώρα, λοιπόν, αστυνομικοί έχουν πάει στη Μύκονο, κοιτάνε για τα πριβέ πάρτι, κάνουν και συλλήψεις κι εμφανίζεται μια εικόνα δήθεν νομιμότητας.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι διαφορετική. Αλλωστε πολλές φορές η αλήθεια έχει και διαφορετικές απόψεις, δεν είναι μία και μονοδιάστατη.

Για παράδειγμα, στη Μύκονο τον τελευταίο καιρό διεξάγεται ένα πόλεμος με κανόνες… μαφίας. Όπως μας λένε από το νησί, ο ένας επιχειρηματίας «καρφώνει» τον άλλο στην Αστυνομία.

Για παράνομα πάρτι, για κρυφές προσκλήσεις, για απίστευτη φοροδιαφυγή, για POS που συνδέονται απευθείας με την Ελβετία, για συνωστισμό κι αδιαφορία για τον κοροναϊό.

Κανονικότητα σε άλλες εποχές δηλαδή…

Ολοι καρφώνουν όλους και ο σώζων εαυτόν σωθήτω είναι αυτό που συμβαίνει στη Μύκονο.

Τώρα που λίγος κόσμος έκανε την εμφάνισή του στο νησί, ο κάθε επιχειρηματίας προσπαθεί να τον «κλέψει» από τον άλλον.

Αλλωστε, πενία τέχνας κατεργάζεται, ειδικά τη σήμερον ημέρα.

Αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Στη Μύκονο, και προφανώς και σε άλλα νησιά, αυτή την περίοδο γίνεται στην κυριολεξία χαμός στην προσπάθεια επιβίωσης.

Απλά το νησί των διασήμων, όμως, είπαμε, πουλάει με τρέλα. Αυτό δε που λένε οι επιχειρηματίες είναι ότι η προσπάθεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μόνο για τη Μύκονο θα προκαλέσει αντιδράσεις και ήδη έχει συσπειρώσει τους καταστηματάρχες.

Αυτό δεν αναιρεί, βεβαίως, το γεγονός ότι κάποιοι ανεύθυνοι κάνουν πάρτι αδιαφορώντας για τους κανόνες υγιεινής που έχουν επιβληθεί.

Στο κάτω – κάτω είναι διαφορετικός ο συνωστισμός σε μια βίλα με 1.000 ευρώ είσοδο και ντιζέι διεθνούς φήμης, και άλλος ο συνωστισμός στα στενάκια της Μυκόνου όπου δεν υπάρχουν μεγάλοι χώροι και ο κόσμος αναγκαστικά θα είναι κοντά.

Τάξη στο μπάχαλο

Αν δεν γίνεται αλλιώς η κυβέρνηση ας βάλει γενικό λουκέτο, να μη λειτουργεί τίποτε. Επειδή, όμως, αυτό δεν μπορεί να συμβεί, κι επειδή χρειαζόμαστε τα ελάχιστα έσοδα από τον τουρισμό, οφείλουν οι υπεύθυνοι να βάλουν πρώτα τάξη στο μπάχαλο.

Γιατί πρόκειται περί μπάχαλου όταν στοχοποιείς τη Μύκονο γιατί πουλάει, και δεν τα βάζεις με τα άλλα νησιά που γίνεται το ίδιο.

Είναι χάος όταν στα μπαράκια της Αθήνας μαζεύονται εκατοντάδες αλλά εκεί η Αστυνομία δεν κάνει κάτι, ίσως γιατί δεν μπορεί.

Είναι και υποκριτικό να δίνουν οι υπεύθυνοι πολίτες μάχη προκειμένου να μην έχουμε νέα πανδημία και κάποιοι να μην μπορούν να επιβάλουν κανόνες όπως πρέπει.

Και απλά να εξαντλούνται σε επικοινωνιακές πομφόλυγες που τελικά θα κάνουν χειρότερα τα πράγματα.

Προς Θεού. Δεν λέμε σε καμιά περίπτωση «Free Mykonos», τώρα που ο κοροναϊός μας ξαναχτύπησε την πόρτα.

Αλλά λέμε ότι οι κανόνες πρέπει να επιβάλλονται για όλους. Όχι, μόνο για τα κορόιδα και για εκείνους που πουλάνε και δίνουν τζάμπα δημοσιότητα σε υπουργούς, στελέχη του κρατικού μηχανισμού κι άλλους παρατρεχάμενους.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024