Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ κατά Μέρκελ: Οι ΗΠΑ απομακρύνουν 11.900 στρατιώτες από τη Γερμανία

Τραμπ κατά Μέρκελ: Οι ΗΠΑ απομακρύνουν 11.900 στρατιώτες από τη Γερμανία

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Μαρκ Έσπερ είπε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θα αποσύρει συνολικά 11.900 στρατιώτες από τη Γερμανία και θα μεταφέρει μεγάλο μέρος αυτής της δύναμης στο Βέλγιο και στην Ιταλία

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα μεταφέρουν την έδρα της Ευρωπαϊκής Διοίκησής τους από τη Στουτγκάρδη της Γερμανίας στο Βέλγιο, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου τους για τη μετακίνηση περίπου 12.000 στρατιωτών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κατ’ εντολή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Μαρκ Έσπερ είπε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θα αποσύρει συνολικά 11.900 στρατιώτες από τη Γερμανία και θα μεταφέρει μεγάλο μέρος αυτής της δύναμης στο Βέλγιο και στην Ιταλία.

Το σχέδιο των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν επίσης να αναδιατάξουν δυνάμεις τους στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής, εφόσον καταλήξουν σε συμφωνία με τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών για το καθεστώς τους, πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον.

Τον περασμένο μήνα ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περιορίσει σε 25.000 τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτών που σταθμεύουν στη Γερμανία, κατηγορώντας το Βερολίνο ότι δεν τηρεί τον στόχο που έχει θέσει το ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες και ότι εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ σε εμπορικά θέματα.

Ο Έσπερ είπε ότι οι πρώτες μετακινήσεις στρατιωτών από τη Γερμανία προς άλλες χώρες ενδέχεται να γίνουν εντός των επόμενων εβδομάδων. Αυτή η επιχείρηση αναδιάταξης των αμερικανικών δυνάμεων είναι πιθανόν να κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, παραδέχτηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024