Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Regis Philbin: Πέθανε ο θρυλικός αμερικανός παρουσιαστής

Regis Philbin: Πέθανε ο θρυλικός αμερικανός παρουσιαστής

Λίγο πριν τα 89α του γενέθλια ο διάσημος αμερικανός παρουσιαστής Regis Philbin

Ένας από τους πιο διάσημους παρουσιαστές της αμερικανικής τηλεόρασης, ο Regis Philbin έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

«Λυπούμαστε πολύ που μοιραζόμαστε την είδηση ότι ο αγαπημένος μας Regis Philbin πέθανε χθες το βράδυ από φυσικά αίτια, ένα μήνα πριν από τα 89α γενέθλιά του», ανέφερε σε αποκλειστική δήλωσή της στο People η οικογένειά του θρυλικού παρουσιαστή.

«Η οικογένεια και οι φίλοι του είναι για πάντα ευγνώμονες για το χρόνο που περάσαμε μαζί του, για τη ζεστασιά του, τη θρυλική αίσθηση του χιούμορ και την μοναδική του ικανότητα να κάνει την κάθε μέρα να αξίζει.

Ευχαριστούμε τους θαυμαστές του για το απίστευτη υποστήριξη στην 60χρονη καριέρα του και ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική μας ζωή καθώς θρηνούμε την απώλεια του» συνέχισε η ανακοίνωση.

In a joint statement Saturday, Kelly Ripa and Ryan Seacrest mourned the loss of Regis Philbin, saying they were «beyond lucky to have him as a mentor.» https://fxn.ws/39zMc8P

Δημοσιεύτηκε από Fox News στις Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του θρυλικού παρουσιαστή έστειλε από τους τους πρώτους και ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

President Donald J. Trump reflected on his friendship with Regis Philbin after it was announced that the renowned television personality died at the age of 88 on Friday night. https://fxn.ws/3g7gwKE

Δημοσιεύτηκε από Fox News στις Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020

Ο Regis Philbin με μια ματιά

Γεννημένος στις 25 Αυγούστου 1931, ο Regis Philbin μεγάλωσε στο Μπρονξ και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Νοτρ Νταμ, όπου απέκτησε πτυχίο κοινωνιολογίας το 1953. Αφού υπηρέτησε στο Ναυτικό, ξεκίνησε την καριέρα του στα τηλεοπτικά σόου ως συγγραφέας του «The Tonight Show» στην δεκαετία του 50.

Έκανε το ντεμπούτο του μπροστά από την κάμερα το 1961 στο Σαν Ντιέγκο με το The Regis Philbin Show. Στη συνέχεια, το 1967, έγινε ευρέως γνωστός ως δευτερεύον μέλος του Joey Bishop στο The Joey Bishop Show.

Μετά από μια σειρά από τοπικές εκπομπές μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1983 για να φιλοξενήσει το The Morning Show.

Ο Philbin ξεκίνησε το 1988 την εμβληματική του καριέρα ως οικοδεσπότης του Live! με τους Regis και Kathie Lee μαζί με την Kathie Lee Gifford.

Μετά από 15 χρόνια, η Gifford έφυγε από την εκπομπή ABC, αλλά το ζευγάρι παρέμεινε κοντά μετά και την αποχώρησή της.

Το 2001, η εκπομπή έγινε Live! με τον Regis και την Kelly, με πρωταγωνιστή την Kelly Ripa πριν αποχωρήσει το 2011 μετά από 23 χρόνια στον αέρα. Αντικαταστάθηκε από τον πρώην ποδοσφαιριστή Michael Strahan, ο οποίος αργότερα πήγε στο Good Morning America.

Ο Regis Philbin υπήρξε ο πρώτος οικοδεσπότης του διάσημου τηλεπαιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» από το 1999 έως το 2002.

Επίσης υπήρξε ζωντανός θρύλος με εμφανίσεις στο Million Dollar Password, την πρώτη σεζόν του America’s Got Talent κ.λπ.

Μεταξύ των βραβείων που είχε λάβει για την προσφορά του στην αμερικανική τηλεόραση ήταν το Daytime Emmy Award για το εξαιρετικό talk show Live! το 2001 και το 2011, ενώ έλαβε και βραβεία ως οικοδεσπότης του τηλεπαιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;».

Επιπλέον, έλαβε τη δική του θέση στο Hollywood Walk of Fame το 2003 και ένα βραβείο Lifetime Achievement από τα Daymy Emmy Awards το 2008.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024