Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάτι: Διώξεις για κακούργημα στα στελέχη της Πυροσβεστικής ζητά ο ανακριτής

Μάτι: Διώξεις για κακούργημα στα στελέχη της Πυροσβεστικής ζητά ο ανακριτής

Στο έγγραφό του περιγράφει πως κατά την κρίση του στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, καθώς και ο ενδεχόμενος δόλος.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης ζητά την ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι  με τους 102 νεκρούς σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα που το κρίσιμο χρονικό διάστημα κατείχαν υψηλόβαθμες θέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο δικαστικός λειτουργός  επαναφέρει το αίτημά του για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για θανατηφόρα έκθεση, αδίκημα  που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, επικαλούμενος μία σειρά από νέα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει στο στάδιο των ερευνών του, αλλά και τις πρόσφατες βαριές καταγγελίες που περιέχονται στη μήνυση του πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου , ο οποίος έχει ήδη στραφεί κατά του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου, αλλά και κάθε άλλου υπευθύνου.

Στο έγγραφό του ο ανακριτής, κατά πληροφορίες, επικαλούμενος  όσα είδαν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας , αλλά και το περιεχόμενο της μήνυσης του Δ. Λιότσιου, την οποία ενεχείρισε και στον κ. Μαρνέρη, αναφέρει ότι συγκεκριμένοι δράστες  προσπάθησαν να συγκαλύψουν  τα  πραγματικά γεγονότα , ακόμα και με εκβιαστικούς τρόπους.

Στο έγγραφό του περιγράφει πως κατά την κρίση του στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκαν σωματικές βλάβες , καθώς και ο ενδεχόμενος δόλος. Διαχωρίζει δε τη θέση των πυροσβεστών, οι οποίοι έδωσαν μεγάλη μάχη με τη φωτιά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, από τη θέση συγκεκριμένων  αξιωματικών , οι οποίοι με βάση το υλικό που έχει στη διάθεσή του φέρονται να λειτούργησαν με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Το σχετικό αίτημα αναμένεται να μελετηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και με βάση τα νέα στοιχεία να επανακριθεί.

Σε περίπτωση που αυτή τη φορά και ο εισαγγελέας κρίνεις ότι στοιχειοθετείται η άδικη πράξη για την οποία υποβλήθηκε το σχετικό αίτημα, τότε θα ασκηθεί  τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στο ανακριτικό έγγραφο θα κληθούν να απολογηθούν για  κακούργημα όταν  φτάσει η ώρα να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για  την εμπλοκή τους στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024