Στέλεχος του υπ. Παιδείας αποκάλεσε «μαϊμού» τον Αντετοκούνμπο – Έρευνα διέταξε η Κεραμέως
Άμεση έρευνα, διέταξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σχετικά με καταγγελίες περί ρατσιστικού χαρακτηρισμού κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον καθηγητή του ΕΚΠΑ και υπεύθυνο του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση προσφύγων Κωνσταντίνο Καλέμη
Άμεση έρευνα, διέταξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σχετικά με καταγγελίες περί ρατσιστικού χαρακτηρισμού κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον καθηγητή του ΕΚΠΑ και υπεύθυνο του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση προσφύγων Κωνσταντίνο Καλέμη.
Θα ληφθούν άμεσες αποφάσεις
Η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι μόλις πριν από λίγο ενημερώθηκε και η ίδια για το θέμα και έχει διατάξει να γίνει άμεσα έρευνα. Όπως τόνισε, περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας και μόλις το υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη ενημέρωση θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις.
Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Καμέλη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Στο επίμαχο ρατσιστικό σχόλιο του Κωνσταντίνου Καλέμη στο διαδίκτυο, ο υπεύθυνος του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των προσφύγων σχολίαζε δήλωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο λέγοντας «τι ακριβώς είπαμε ότι κάνει η μαϊμού αυτή; α, ναι, παίζει μπάσκετ. αδιάφορο έως άσχετο. ας μάθει ΠΟΙΟΙ τίμησαν το άθλημα αυτό στην Ελλάδα, ο αχάριστος».
Επιπλέον ο κ. Καλέμης εμφανίζεται να κάνει και άλλα ρατσιστικά και χυδαία σχόλια σε βάρος του Αντετοκούνμπο όπως «δεν είναι άνθρωπος, είναι μ@λ@κ@ς, αράπης του κερατά».
- Νυρεμβέργη: Ενας νεκρός και 17 στο νοσοκομείο από διαρροή χημικής ουσίας σε εργοστάσιο
- Βιρτζίνια: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την προσφυγή για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Ουκρανία: Ανησυχία εκφράζει ο ΟΗΕ για πλήγμα εναντίον οχήματός του στη Χερσώνα
- Μεξικό: Οι εκπαιδευτικοί απειλούν με ογκώδη διαδήλωση την ημέρα έναρξης του Μουντιάλ
- Νιγηρία: Φονικές επιθέσεις σε σχολεία και απαγωγές δεκάδων μαθητών στον βορρά και τον νότο
- Κούβα: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας