Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απροσδόκητη εξέλιξη : Τεράστια αύξηση με 1.284 νεκρούς και 67.860 κρούσματα σε 24 ώρες στη Βραζιλία

Απροσδόκητη εξέλιξη : Τεράστια αύξηση με 1.284 νεκρούς και 67.860 κρούσματα σε 24 ώρες στη Βραζιλία

Η Βραζιλία κατέγραψε 67.860 νέα κρούσματα κοροναϊού σε 24 ώρες, αριθμό που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ, και 1.284 νεκρούς. Και αυτό, τη στιγμή που ο ΠΟΥ εκτιμούσε πως η πανδημία στη χώρα είχε σταθεροποιηθεί.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι κατέγραψε 67.860 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, αριθμό που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ και αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό στη λατινοαμερικάνικη χώρα σε πάνω από 2,23 εκατομμύρια.

Βαρύτατος απολογισμός

Πέντε μήνες αφότου ανακοινωνόταν ότι εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης, οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έφθασαν τους 82.771 χθες Τετάρτη, αυξημένοι κατά 1.284 σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, με βάση τα οποία καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας του κοροναϊού στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Το προηγούμενο ρεκόρ κρουσμάτων σε μια μέρα είχε καταγραφεί τη 19η Ιουνίου (54.771) και η εκρηκτική αύξησή τους που ανακοινώθηκε χθες ήταν μάλλον απροσδόκητη.

Την Παρασκευή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμούσε πως η πανδημία έφθασε σε «πλατό», ότι δηλαδή η καμπύλη των κρουσμάτων μόλυνσης είχε σταθεροποιηθεί, και παρότρυνε τις αρχές να αδράξουν την ευκαιρία που τους παρουσιαζόταν για να ελέγξουν την κατάσταση.

Παραμένει σε καραντίνα ο Μπολσονάρο

Οι αριθμοί που ανακοινώνονται από το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας θεωρούνται από μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας πολύ υποτιμημένοι σε σχέση με την πραγματικότητα, εξαιτίας του ότι ο αριθμός των τεστ είναι ανεπαρκής στη χώρα, ο πρόεδρος της οποίας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρο, έχει και αυτός μολυνθεί, όπως εξάλλου αρκετά ακόμη μέλη της κυβέρνησής του.

Ο Μπολσονάρο παραμένει σε καραντίνα, αφού το τρίτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη πως ήταν θετικό, δύο εβδομάδες αφότου επιβεβαίωσε πως προσβλήθηκε.

Το σύνολο των επισήμως καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ξεπέρασε χθες τα 4 εκατομμύρια, με τα μισά και πλέον στη Βραζιλία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024