Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κιμ Καρντάσιαν: Δημόσια έκκληση για τον Κάνιε Γουέστ - «Δίνει μάχη με τη διπολική διαταραχή»

Κιμ Καρντάσιαν: Δημόσια έκκληση για τον Κάνιε Γουέστ – «Δίνει μάχη με τη διπολική διαταραχή»

«Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, ο Κάνιε πάσχει από διπολική διαταραχή», έγραψε η Κιμ Καρντάσιαν σε ανάρτησή της στα social media περιγράφοντάς τον Κάνιε Γουέστ ως έναν «ευφυή αλλά περίπλοκο άνθρωπο».

Με φόντο το δημόσιο ξέσπασμα του Κάνιε Γουέστ που κάνει τις τελευταίες ημέρες το γύρο του Διαδικτύου η σύζυγος του διάσημου ράπερ, Κιμ Καρντάσιαν είπε ότι υποφέρει από διπολική διαταραχή και ζήτησε συμπόνια και ενσυναίσθηση, καθώς εκείνος και η οικογένειά του προσπαθούν να διαχειριστούν την ασθένειά του.

Η δήλωση της Καρντάσιαν στον λογαριασμό της στο Instagram αποτελεί το πρώτο δημόσιο σχόλιό της έπειτα από εβδομάδες ασυνάρτητων συνεντεύξεων, δημοσίων εμφανίσεων και αναρτήσεων στο Twitter από τον Κάνιε Γουέστ, οι οποίες ήγειραν ανησυχία σχετικά με την ψυχική υγεία του τραγουδιστή.

«Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, ο Κάνιε πάσχει από διπολική διαταραχή», έγραψε η πρωταγωνίστρια τηλεριάλιτι, περιγράφοντάς τον ως έναν «ευφυή αλλά περίπλοκο άνθρωπο».

Η Καρντάσιαν δεν αναφέρθηκε στα σχέδια του Γουέστ να θέσει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020.

«Εκείνοι που βρίσκονται κοντά στον Κάνιε γνωρίζουν την καρδιά του και κατανοούν ότι οι δηλώσεις του μερικές φορές δεν συμφωνούν με τις προθέσεις του», αναφέρει επίσης η επιχειρηματίας.

Η ανάρτηση της Κιμ Καρντάσιαν ακολουθεί μια ακόμη σειρά από tweet του Κάνιε Γουέστ, μεταξύ άλλων ενός στο οποίο γράφει πως προσπαθεί να πάρει διαζύγιο από την Καρντάσιαν. Το tweet γρήγορα διαγράφηκε.

Σε άλλο «τιτίβισμα» ο Κάνιε Γουέστ υποστήριξε ότι η οικογένειά του προσπαθεί να τον πείσει να πάει σε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα.

Το διάσημο ζευγάρι παντρεύτηκε το 2014 και έχει τέσσερα παιδιά.

Η Κιμ Καρντάσιαν έγραψε πως εκείνη και η οικογένειά της προσπαθούν να βρουν βοήθεια για τον σύζυγό της και μίλησε για το στίγμα και τις παρανοήσεις γύρω από το θέμα της ψυχικής υγείας.

«Ζητώ ευγενικά από τα ΜΜΕ και το κοινό να μας δώσουν τη συμπόνια και την ενσυναίσθηση που χρειαζόμαστε προκειμένου να μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε αυτό», τόνισε.

Τι είναι η διπολική διαταραχή

Η διπολική διαταραχή σύμφωνα με όσα αναφέρει το psyxiatros.gr ανήκει στις διαταραχές διάθεσης. Είναι μία πάθηση στην οποία το συναίσθημα του θεραπευόμενου κινείται εντός μη φυσιολογικού εύρους.

Εναλλάσσεται από περιόδους νορμοθυμίας (φυσιολογικής διάθεσης), σε περιόδους μανίας, υπομανίας ή κατάθλιψης. Ανάλογα με τον τύπο (πιο πολλά καταθλιπτικά, μανιακά επεισόδια ή μικτά επεισόδια) η διπολική διαταραχή διαχωρίζεται σε υποκατηγορίες (τύπος Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV ).

Προκειμένου κάποιος να διαγνωσθεί με διπολική διαταραχή πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα επεισόδιο μανίας ή μία περίοδο υπομανιακής συμπεριφοράς, δίχως να βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών (π.χ. κοκαΐνη ή ecstasy κτλ).

Είναι σύνηθες οι ασθενείς που πάσχουν από διπολική διαταραχή να επισκέπτονται τον θεραπευτή όταν βρίσκονται σε καταθλιπτικά επεισόδια. Αυτό κυρίως συμβαίνει διότι εκείνη την χρονική περίοδο νιώθουν αβοήθητοι και διακατέχονται από «δυσάρεστο συναίσθημα».

Αντιθέτως, όταν οι διπολικοί ασθενείς βρίσκονται σε «υπομανιακό» ή «μανιακό» επεισόδιο, δεν αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης. Εκείνη την περίοδο νιώθουν γεμάτοι ενέργεια, αισθάνονται ότι δεν τους χρειάζεται ύπνος, μπορεί να μιλάνε ακατάπαυστα και γρηγορότερα από ότι συνήθως, μπορεί να έχουν έντονη σεξουαλική διάθεση ή να ξοδεύουν υπέρογκα χρηματικά ποσά σε πράγματα που δεν χρειάζονται.

Σημαντικές προσωπικότητες από το παρόν και το παρελθόν όπως : ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Vincent Van Gogh, ο Ernest Hemingway, o Francis Ford Copolla, η Mariah Carey, η Catherine Zeta-Jones, ο Stephen Fry, o Richard Dreyfuss, o Mel Gibson, o Frank Sinatra και πολλοί άλλοι διάσημοι έχουν δηλώσει ή πιστεύεται ότι πάσχουν ή έπασχαν από διπολική διαταραχή

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024