Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας: Σε 12 χλμ. το μέτωπο - Καταστροφές σε σπίτια

Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας: Σε 12 χλμ. το μέτωπο – Καταστροφές σε σπίτια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Κορινθία με το πυροσβεστικό σώμα να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσει.

Συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες  στις Κεχριές, με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες, σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις.

Το πυροσβεστικό σώμα να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσει. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακοογιάννης, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», όπου έδωσε την εικόνα που επικρατεί στην περιοχή.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης που εξελίχθηκε η πυρκαγιά μέχρι αυτή τη στιγμή, επιχειρούν 236 πυροσβέστες, 54 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και έξι ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, ενώ σημαντική ήταν και η συνδρομή των εθελοντών.

Σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες οι οποίες είναι ενεργές. Γίνεται προσπάθεια η πυρκαγιά να μην επεκταθεί περισσότερο και να αντιμετωπιστούν οι πολλές ενεργές εστίες.

Δεν έχουν υπάρξει τραυματισμοί, σύμφωνα με τον κ. Βαρθακογιάννη, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Η μεγάλη φωτιά στην Κορινθία, εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά σε τρεις οικισμούς του τοπικού διαμερίσματος Ξυλοκέριζας.

Οικισμοί έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τις οικίες τους καθώς μαίνεται ακόμα σε διάσπαρτες εστίες η φωτιά που ξεκίνησε σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές Κορίνθου.

Εξάλλου απομακρύνθηκαν προληπτικά συνολικά 700 παιδιά από τις κατασκηνώσεις που βρίσκονταν κοντά.

«Έχουμε αναζωπυρώσεις εκεί που ξεκίνησε στις Κεχριές, στο Γαλατά και τα Αθίκια και επέκταση της φωτιάς προς τον Άγιο Ιωάννη και το Χιλιομόδι» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι ζημιές είναι σε καλλιέργειες και ελαιόδεντρα σε μεγάλη έκταση» ενώ ερωτηθείς για φθορές σε σπίτια υποστήριξε ότι έχουν υποστεί ζημιές 4-5 σπίτια μολονότι ο πρόεδρος της κοινότητας Αθίκια Τάσος Μαρίνος ανεβάζει τον αριθμό των σπιτιών που έχουν καεί σε περίπου 10.

«Σε πολλές περιπτώσεις απείληθηκαν ζωές καθώς υπήρξαν πολίτες που δεν ήθελαν να φύγουν από τα σπίτια τους» πρόσθεσε ο δήμαρχος Κορίνθου.

Όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς ο κ. Νανόπουλος είπε ότι «υπάρχουν ενδείξεις που μου μετέφεραν κάτοικοι του χωριού στις Κεχριές ότι η φωτιά ξεκίνησε στο ίδιο σημείο στο οποίο είχε ξεκινήσει και στις αρχές Ιουλίου»

Δύσκολη ήταν και η νύχτα καθώς οι φλόγες πέρασαν μέσα από σπίτια σε οικισμούς είπε, ακόμα, ο κ. Νανόπουλος ο οποίος εκτίμησε το μήκος του μετώπου της φωτιάς στα 12 χλμ.

Αυτό που προβληματίζει τους πυροσβέστες είναι οι έντονοι άνεμοι που επικρατούν και σήμερα στην περιοχή και οι οποίοι προκαλούν αναζωπυρώσεις μέσα στην καμμένη περιοχή σε δύσβατα και δυσπρόσιτα μέρη.

«Έχουν καεί 10 σπίτια»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Αθίκια Τάσο Μαρίνο, έχουν καεί περίπου 10 σπίτια.

Τα Αθίκια Κορινθίας, μια κωμόπολη 3.000 κατοίκων, έχει εκκενωθεί, με τον πρόεδρο της κοινότητας, Τάσο Μαρίνο να υπογραμμίζει στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» τον κίνδυνο που υπάρχει από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, καθώς η φωτιά έχει φτάσει στα 100 μέτρα από τα Αθίκια και το Αλαμάνο. Χτες είχε γίνει γνωστό ότι κάηκε ολοσχερώς σπίτι στο Αλαμάνο.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρίνο, η ακτίνα του μετώπου να φτάνει τα 30 χιλιόμετρα, προκαλώντας καταστροφές και σε περιουσίες.

Ο πρόεδρος της κοινότητας σταθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε δίπλα από το στρατόπεδο, κάτι που είχε γίνει και τον προηγούμενο μήνα, χωρίς ευτυχώς να πάρει ανάλογη έκταση.

«Έχουν περιοριστεί και οι δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν σήμερα το πρωί στο Λουτράκι», όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος, Γιώργος Γκιώνης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στους οικισμούς Φλοίσβο και Κατουνίστρα και η δεύτερη απέναντι από το καζίνο, μέσα στον κεντρικό ιστό του Λουτρακίου.

Επίσης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γκιώνης, «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την παιδική κατασκήνωση που λειτουργεί κοντά στους οικισμούς Φλοίσβο και Κατουνίστρα και όλα τα παιδιά είναι ασφαλή».

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024