Τη δική του απάντηση στα όσα ανατριχιαστικά ακούγονται γύρω από το όνομά του αναφορικά με τις φωτιές του 2017 στη Μάνη και τα Κύθηρα, δίνει ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Καπέλιος

Τη δική του απάντηση στα όσα ανατριχιαστικά ακούγονται γύρω από το όνομά του αναφορικά με τις φωτιές του 2017 στη Μάνη και τα Κύθηρα, δίνει ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Καπέλιος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καπέλιος έσπευσε να διαψεύσει τα όσα ακούγονται στο ηχητικό της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με τα οποία ο Βασίλης Ματθαιόπουλος ισχυρίζεται ότι ο τότε αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και νυν αντιπεριφερειάρχης στην Πελοπόννησο άφησε τα Κύθηρα και τη Μάνη να καούν προκειμένου να δημιουργήσει πρόβλημα στον τότε υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Βασιλειάδη.

Ο Βασίλης Καπέλιος όχι μόνον αρνείται πως δεν έστειλε πυροσβεστικά, αλλά δηλώνει πως θα απαντήσει δικαστικά, κινούμενος εναντίον του Βασίλη Ματθαιόπουλου. Μάλιστα, μιλώντας στο Open, είπε εκτίμησε ότι ο κ. Ματθαιόπουλος διατύπωσε αυτόν τον ισχυρισμό προκειμένου να ενισχύσει την πίεση που ασκούσε στον πραγματογνώμονα.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι υπάρχουν στο ημερολόγιο του συντονιστικού κέντρου καταγεγραμμένα τα γεγονότα, όπου φαίνεται πόσα εναέρια μέσα είχε τότε στη διάθεσή της η Πυροσβεστική για να σβήσει αυτές τις δύο μεγάλες πυρκαγιές.

Τόνισε, μάλιστα, πως τότε είχε στη διάθεσή του μόνο τρία αεροπλάνα βαρέος τύπου, καθώς τα περισσότερα ενοικιάστηκαν από τον Αύγουστο και μετά.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr