Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυση κατά της «Καθημερινής» κατέθεσε η Γεροβασίλη - Τι απαντά η εφημερίδα

Μήνυση κατά της «Καθημερινής» κατέθεσε η Γεροβασίλη – Τι απαντά η εφημερίδα

Μήνυση κατέθεσε η πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας  «Καθημερινή» για το δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Μάτι: το έγκλημα και η συγκάλυψη», «Θάψ’ τα γιατί θα σε σκίσουμε», με υπότιτλο  «Τα δικαστικά έγγραφα για την τραγωδία και οι ωμές απειλές κατά του επικεφαλής των ερευνών».

Μήνυση κατέθεσε η πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας  «Καθημερινή» για το δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Μάτι: το έγκλημα και η συγκάλυψη», «Θάψ’ τα γιατί θα σε σκίσουμε», με υπότιτλο  «Τα δικαστικά έγγραφα για την τραγωδία και οι ωμές απειλές κατά του επικεφαλής των ερευνών».

Η κ. Γεροβασίλη υποστηρίζει στη μήνυσή της ότι «οι ανοίκειες  και κατάφωρα δυσφημιστικές και συκοφαντικές αναφορές ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα» και από τα αναγραφόμενα προσβάλλεται  βάναυσα «η τιμή, υπόληψη, ηθική μου  συγκρότηση και πολιτική μου ακεραιότητα».  Και προσθέτει πως «οι  ισχυρισμοί τρίτων, οι οποίοι φέρονται να ομιλούν περί του προσώπου μου, η άκριτη αναπαραγωγή αυτών αλλά και οι κρίσεις, άνευ λοιπών στοιχείων, στις οποίες προβαίνουν οι μηνυόμενοι δια του Τύπου και δια των οποίων επιχειρείται να μου αποδοθούν παράνομες πράξεις, ενώ φιλοτεχνείται εικόνα εμπλοκής μου σε μια υπόθεση δήθεν συγκάλυψης είναι παντελώς ανυπόστατοι και ψευδείς κατά περιεχόμενο».

Γεροβασίλη σε Πέτσα: Υποδείξεις για τον τρόπο που θα αμυνθώ νομικά δε δέχομαι

«Υποδείξεις για τον τρόπο που θα αμυνθώ νομικά απέναντι στην προσπάθεια συκοφάντησής μου και σπίλωσης της προσωπικής και πολιτικής μου τιμής δε δέχομαι από κανέναν, ειδικά από κάποιον που μόλις χθες χαρακτήρισε την προσφυγή μου στη δικαιοσύνη ως απειλή και σήμερα μου την προτείνει ως καταφυγή», απαντά η τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη σε σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα αναφορικά με χθεσινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» για την πυρκαγιά στο Μάτι.

«Όταν αναφέρεται -δε- σε εμένα ο «πορτ παρόλ» της κυβέρνησης Μητσοτάκη μιλώντας για απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα κρούει ανοιχτές θύρες. Μιας και αναπαράγει, στ’ αλήθεια, με άλλα λόγια τα αναφερθέντα στη χθεσινή μου απάντηση προς τον ίδιον», συνεχίζει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «η διαλεύκανση της υπόθεσης, η απόδοση της δικαιοσύνης και των πιθανών ευθυνών, σε όποιους κι αν αναλογούν, αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση -των επιφορτισμένων γι’ αυτό το σκοπό αρμόδιων δομών της Πολιτείας- απέναντι στους νεκρούς και τους πληγέντες από την τραγωδία στο Μάτι».

«Και αυτή η διαδικασία, υπηρεσιακά, διοικητικά και δικαστικά, είχε ξεκινήσει επί των ημερών μας, με τον θεσμικά δέοντα τρόπο. Ήταν η ίδια ακριβώς στιγμή που κάποιοι άλλοι μικροπολιτικά και ανήθικα ξεκινούσαν την μακρόχρονη σκύλευση νεκρών και την πολιτική καπηλεία της τραγωδίας», καταλήγει η δήλωση της Ο. Γεροβασίλη.

Η απάντηση της εφημερίδας

Απάντηση στο εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι, εξέδωσε η εφημερίδα «Καθημερινή».

Η «Κ» αποκάλυψε μία συνομιλία κατά την οποία ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλείται εντολή που έλαβε από την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Η «Κ» προφανώς δεν υιοθετεί τη σχετική κατηγορία, την οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει. Η κ. Γεροβασίλη μπορεί αν θέλει να στραφεί εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου.

Η «Κ» δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα. Θεωρεί ότι επιτέλεσε το δημοσιογραφικό της καθήκον αποκαλύπτοντας μια συνομιλία τεράστιου δημοσίου συμφέροντος.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024