Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Audi e-tron & e-tron Sportback: Ψηφιακή αναβάθμιση

Audi e-tron & e-tron Sportback: Ψηφιακή αναβάθμιση

To ηλεκτροκίνητο SUV της Audi επωφελείται από σειρά εξοπλιστικών βελτιώσεων και νέων ψηφιακών επιλογών με κυρίαρχη την προσθήκη του νέας γενιάς, λειτουργικού συστήματος για το infotainment με την ονομασία MIB 3 το οποίο εξασφαλίζει πρόσβαση σε νέες και αναβαθμισμένες λειτουργίες.

Ο ψηφιακός πολιτισμός επιβάλει μια πολύ διαφορετική και ταχύτερη προσέγγιση σε ό,τι αφορά τα ποικίλα gadgets που εφοδιάζουν τα αυτοκίνητα, έτσι, το δίδυμο των εκδόσεων αμαξώματος του ηλεκτρικού SUV της Audi, παρά την «νεότητά» του ως μοντέλου και ως τεχνολογίας σπεύδει να επωφεληθεί από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις που έχουν προκύψει στον όμιλο VW, αναδιαρθρώνοντας παράλληλα τις εκδόσεις εξοπλισμού του χωρίς να λείπουν και νέες προσθήκες.

Η πιο σημαντική αλλαγή η οποία αφορά τόσο το e-tron όσο και το e-tron Sportback σε αμφότερες τις εκδόσεις κινητήρα 50 και 55 quattro στις οποίες διατίθενται, έγκειται στην υιοθέτηση του νέου λειτουργικού συστήματος infotainment ΜΙΒ 3 το οποίο συνοδεύεται και από αναβαθμισμένο hardware.

Το νέο infotainment διαθέτει 10 φορές ισχυρότερο επεξεργαστή, υποσχόμενο πολύ ταχύτερη απόκριση από την οθόνη αφής ενώ προσθέτει ένα βελτιωμένο σύστημα φωνητικών εντολών το οποίο είναι σε θέση να αναγνωρίσει πιο εύκολα την φυσική ομιλία καθώς και την τελευταία εκδοχή του συστήματος πλοήγησης που έχουν εξελίξει οι Γερμανοί.

Εκτός από τις δεδομένες δυνατότητες πλοήγησης, το νέο αυτό σύστημα μαθαίνει από τις συνήθειες του οδηγού και έχει τη δυνατότητα να προτείνει εναλλακτικές διαδρομές βάσει προηγούμενων δεδομένων που έχει συλλέξει και σε συνάρτηση πάντα με τις εκάστοτε συνθήκες κυκλοφορίας. Επίσης, πλέον ο οδηγός μπορεί να ελέγξει μια πλειάδα λειτουργιών από την αναζήτηση στον τηλεφωνικό κατάλογο του κινητού του και την υπαγόρευση και την αποστολή γραπτών μηνυμάτων έως τον κλιματισμό μέσω φωνητικών εντολών.

Πλην των παραπάνω, η γκάμα του e-tron εμπλουτίζεται με δύο νέες εκδόσεις εξοπλισμού οι οποίες προστίθενται στις ήδη υφιστάμενες Technik, Sport και S-Line. Ο λόγος για τις εκδόσεις Black Edition και Vorsprung οι οποίες τοποθετούνται στην κορυφή της πυραμίδας.

Στην περίπτωση των Black Edition, o εξοπλισμός του e-tron περιλαμβάνει επιπλέον, τροχούς 21 ιντσών, πιο σκούρα κρύσταλλα για το πίσω κάθισμα, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Matrix LED ενώ αντικαθιστά τις λεπτομέρειες από χρώμιο των εκδόσεων S-Line με μαύρα γυαλιστερά στοιχεία.

Η νέα κορυφαία έκδοση Vorsprung διαθέτει ως standard τροχούς 22 ιντσών, ηχοσύστημα 19 ηχείων με την υπογραφή της Bang & Olufsen, ηλεκτρικά ανοιγόμενες θύρες και θερμαινόμενο τιμόνι. Φυσικά από το παλμαρέ της έκδοσης δεν λείπει η ολοκληρωμένη σουίτα συστημάτων άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται, κάμερες περιμετρικής θέασης, ενεργό cruise control και σύστημα διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Στον εξοπλισμό της έκδοσης περιλαμβάνονται επίσης τα νέας γενιάς ψηφιακά Matrix LED φωτιστικά σώματα τα οποία σύμφωνα με τις συστάσεις, αξιοποιώντας ένα εκατομμύριο μικροκάτοπτρα, μπορούν να αναπροσαρμόσουν την κατεύθυνση της δέσμης φωτός έως και 5.000 φορές το δευτερόλεπτο προκειμένου να μην τυφλώνουν τους αντίθετα διερχόμενους οδηγούς αλλά και να εξασφαλίζουν μέγιστη ορατότητα στον οδηγό.

Sports in

Αταμάν: «Σλούκας και Χουάντσο θα παίξουν 100% στο Final Four»

Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τόσο ο διεθνής γκαρντ όσο και ο Ισπανός φόργουορντ θα προλάβουν το Final 4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024