Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά: Διατάξεις από το χρονοντούλαπο της δεξιάς - εμείς ξαναγράψαμε το ν/σ

Γεννηματά: Διατάξεις από το χρονοντούλαπο της δεξιάς – εμείς ξαναγράψαμε το ν/σ

Απάντηση σε υψηλούς τόνους και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Απάντηση σε υψηλούς τόνους και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Η. κ. Γεννηματά απαντώντας στα περί ντροπής που της καταλόγισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ότι το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίζει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

«Το Κοινωνικό Συμβόλαιο το οποίο επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας γράφτηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Παράταξη την οποία πολέμησε ο κ. Τσίπρας λυσσαλέα» είπε η κ. Γεννηματά και τόνισε: «Ντροπή είναι να συγκυβερνάς με την ακροδεξιά και στη συνέχεια να την ενσωματώνεις, να ασπάζεσαι τις λογικές της. Δεν είναι ντροπή να συμμετέχεις σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να μην βρεθεί η χώρα σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας» σημείωσε.

«Είναι ντροπή να περνάς τη θηλιά στο λαιμό του ελληνικού, να δίνεις στους δανειστές ενέχυρο για 99 χρόνια μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους» συνέχισε.

«Είναι ντροπή να υποτάσσεσαι στα εθνικά θέματα, για να κάνεις το καλό παιδί. Είναι ντροπή κ. Τσίπρα να βλέπεις δίπλα σου το παρακράτος» υπογράμμισε και συνέχισε: «Είναι ντροπή να δίνεται συγχωροχάρτι στη διακυβέρνηση Καραμανλή και σήμερα να θυμάστε τα λάθη της επειδή αισθάνεστε ότι δεν τον έχετε πια ανάγκη».

Αναφερόμενο στο νομοσχέδιο επεσήμανε ότι η εποχή που έρχεται το νομοσχέδιο δεν είναι αθώα. Όπως είπε θέλετε να προλάβετε τις κινητοποιήσεις που θα έχουμε τον φθινόπωρο. Απέναντι στο μισος μισθός, μισή δουλειά, απέναντι στα λουκέτα.

«Θέλατε ανοιχτό το κέντρο αλλά οδοφράγματα στις πορείες. Διατάξεις από το χρονοντούλαπο της δεξιάς, είπε χαρακτηριστικά. Η εύκολη λύση θα ήταν να σηκωθούμε να φύγουμε, δεν πέφτουμε στις παγίδες που στήνεται κ. Μητσοτάκη.

Θέλουμε ένα πλαίσιο που θα προστατεύει το δικαίωμα, την κυκλοφορία και την περιουσία των πολιτών. Αυτό το νομοσχέδιο που φέρατε προωθούσε τον αυταρχισμό.

«Πήραμε την πρωτοβουλία και διατυπώσαμε μια σειρά συγκεκριμένων προτάσεων, ασκήσαμε πολιτική πίεση στη κυβέρνηση και στην επιτροπή της Βουλής και στη δημόσια συζήτηση«, είπε και πρόσθεσε ότι αλλάξαμε ριζικά  το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο σας.

«Στην ουσία, το ξαναγράψαμε με δημοκρατικό μελάνι, το φέραμε μέσα στο συνταγματικό πλαίσιο, διασώσαμε το δικαίωμα στη συνάθροιση και στην διαδήλωση» και πρόσθεσε:

«Αφαιρέσαμε από εσάς και τον κ. Τσίπρα τη δυνατότητα να πολώσετε ξανά το κλίμα, να διαιρέσετε την κοινωνία.

Είναι ξεκάθαρο ότι έχετε επιλέξει τη σύγκρουση.

Γι’ αυτό και τα γνωστά τρολ φρόντισαν να μας στολίσουν ξανά αυτές τις ημέρες. Επειδή τους αφαιρέσαμε τη χαρά της σύγκρουσης και του μονοπωλίου της κοινωνικής ευαισθησίας, που τόσο αυτάρεσκα εκδηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι καιροί άλλαξαν».

Αναφορικά με το κρίσιμο θέμα της αστικής ευθύνης του  διοργανωτή: Το Κίνημα Αλλαγής, ζητά να αποσυρθεί η διάταξη για την αστική ευθύνη των διοργανωτών της διαδήλωσης, που καλούνται να αποδείξουν οι ίδιοι ότι είχαν λάβει τα αναγκαία μέτρα περιφρούρησης. Προς τον σκοπό αυτό κατατέθηκε από το ΚΙΝΑΛ και τροπολογία που καταργεί την αδικαιολόγητη αυτή ρύθμιση.

Ζήτησε επίσης να αποσυρθεί ο περιορισμός της 24ωρης προθεσμίας της δικαστικής αρχής να συμφωνήσει με την απαγόρευση.

Στην περίπτωση που ο δικαστής συμφωνεί με την απαγόρευση της πορείας, οφείλει να το κάνει αυτό γραπτά. Αν δεν το κάνει η διαδήλωση θα πρέπει να πραγματοποιείται κανονικά.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024