Κοροναϊός : Τρόμος για τα πανηγύρια – Τι λένε οι ειδικοί
Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι με το γεγονός ότι ο κόσμος συγχρωτίζεται σαν να μην συμβαίνει και να μην έχει προϋπάρξει τίποτα απ' όσα ζήσαμε στο προηγούμενο διάστημα
Ο τρόμος που προκαλείται στην επιστημονική κοινότητα από τα πανηγύρια και τον συνωστισμό που παρατηρείται είναι ακόμη μεγαλύτερη από τα εισερχόμενα κρούσματα.
Μετά το παραδοσιακό γλέντι που έγινε στο Γουδί όπου συγκεντρώθηκαν γύρω στις 2.000 άνθρωποι καθώς και στην Αλίαρτο, μεγάλη είναι η ανησυχία των επιδημιολόγων για τις ασφυκτικές συνθήκες συνωστισμού που παρατηρούνται σε τέτοιες περιπτώσεις καθώς ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης τοπικής διασποράς του ιού πάντοτε ελλοχεύει.
Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι με το γεγονός ότι ο κόσμος συγχρωτίζεται σαν να μην συμβαίνει και να μην έχει προϋπάρξει τίποτα απ’ όσα ζήσαμε στο προηγούμενο διάστημα.
Για τους λοιμωξιολόγους, εικόνες συνωστισμού σε γλέντια και πανηγύρια ισοδυναμούν με «βόμβα» διασποράς του κοροναϊού γι’ αυτό το λόγο αρκετοί ζητούν να καταργηθούν.
Άλλωστε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εφιστά την προσοχή στην πανδημία του κοροναϊού σημειώνοντας πως ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει, ενώ έστειλε και μήνυμα στους δημάρχους εν όψει του φετινού καλοκαιριού και των εκδηλώσεων σε κάθε περιοχή λόγω εορτών.

«Πρέπει η αυτοδιοίκηση και ειδικά οι δήμαρχοι να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι σε όλο αυτό. Ένα πανηγύρι γίνεται γιατί ένας δήμαρχος παραχωρεί έναν χώρο.
Άρα εκ των πραγμάτων ο δήμαρχος που παραχωρεί τον χώρο, προφανώς έχει την ευθύνη να ελέγξει ότι τηρούνται τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που οι επιδημιολόγοι μας έχουν καταθέσει. Άρα, με την περισσή ευθύνη που όλον αυτόν τον καιρό πορευθήκαμε, μην περιμένουμε οριζόντιες νόρμες, ότι απαγορεύονται όλα τα πανηγύρια. Ο καθένας θα σταθμίσει τα δεδομένα της περιοχής του το είδος των εκδηλώσεων που πρέπει και αν πρέπει να γίνουν. Η προσωπική μου άποψη είναι ξεκάθαρη. Δεν είναι ώρα ούτε για πανηγύρια ούτε για συναθροίσεις ούτε για το παραμικρό. Είναι ώρα ευθύνης για τι τίποτα δεν έχει τελειώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παγώνη: Να απαγορευτούν τα πανηγύρια
Η πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στην ανάγκη να απαγορευτούν τα πανηγύρια, καθώς δεν μπορούν να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις, τόνισε η πρόεδρος της
«Τα πανηγύρια είναι ωραία, αλλά δεν είναι για αυτή την εποχή. Κανονικά πρέπει να απαγορευτούν. Πανηγύρι με απόσταση δε γίνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Από την πλευρά του ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού έθεσε θέμα απαγόρευσης των πανηγυριών. «Η Επιτροπή συζητά την εισήγηση για απαγόρευση των πανηγυριών» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Παπαθανάσης : Δεν σκεφτόμαστε τώρα να απαγορεύσουμε τα πανηγύρια
Από την άλλη πλευρά ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης μίλησε για τα πανηγύρια και τα φαινόμενα συνωστισμού.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε την απαγόρευση. Παρακολουθούμε στενά και θα ελέγχουμε πολύ τις εκδηλώσεις αυτές, αν όμως, τα φαινόμενα αυτά συνεχίζονται τόσο έντονα και εκτρέπονται προφανώς θα λάβουμε μέτρα».
Ο ίδιος συμπλήρωσε μιλώντας στον realfm 97,8 ανέφερε ότι «αν ο κόσμος λειτουργήσει με το αίσθημα της ατομικής ευθύνης, τότε μπορούν να γίνονται τα πανηγύρια. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι δεν πρέπει να συνωστίζονται τόσοι πολλοί για να χορεύουν αλλά ίσως να το κάνουν ανά παρέες».
Ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε επίσης, ότι «η κατάργηση του ορίου συγκεκριμένου αριθμού ατόμων στα τραπέζια δεν αφορά στα πανηγύρια και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις».
- Ιράν: Σφυροκόπημα της Τεχεράνης και της Βυρητού – Πάνω από 30 τραυματίες στο βόρειο Ισραήλ
- Κυβέρνηση ιδιωτικών συμβούλων
- Η μάχη του χεριού: Είναι οι αριστερόχειρες πιο ανταγωνιστικοί;
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Έως τους 19 βαθμούς η θερμοκρασία
- Από τον Απρίλιο το νέο επίδομα ανεργίας – Έως 1.295 ευρώ
- Η Ιταλία αγόρασε σπάνιο πορτρέτο του Καραβάτζιο για 30 εκατ. ευρώ – Θα εκτεθεί στο Παλάτσο Μπαρμπερίνι
- Η επιστήμη ξέρει αν προτιμάμε την αλήθεια ή το ψέμα
- Δημοσκόπηση: Τα δύο «ανοιχτά τραύματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442