Τετάρτη 06 Μαϊου 2026
weather-icon 16o
Κίνα : Τουλάχιστον 21 μαθητές έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πτώσης λεωφορείου σε τεχνητή λίμνη

Κίνα : Τουλάχιστον 21 μαθητές έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πτώσης λεωφορείου σε τεχνητή λίμνη

Το κρατικό δίκτυο CCTV μετέδωσε ότι οι μαθητές που επέβαιναν στο λεωφορείο έπεσαν σε τεχνητή λίμνη στην πόλη Ανσούν της νοτιοδυτικής επαρχίας Γκουϊτζόου, ενώ βρίσκονταν καθ' οδόν για να λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Λεωφορείο που μετέφερε μαθητές έπεσε σε τεχνητή λίμνη στη νοτιοδυτική Κίνα σήμερα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 21 εξ αυτών να χάσουν τη ζωή τους σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει πλημμύρες σε μεγάλα τμήματα της χώρας και προβλήματα στην πρώτη ημέρα των πανεθνικών εισαγωγικών εξετάσεων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το κρατικό δίκτυο CCTV μετέδωσε ότι οι μαθητές που επέβαιναν στο λεωφορείο έπεσαν σε τεχνητή λίμνη στην πόλη Ανσούν της νοτιοδυτικής επαρχίας Γκουϊτζόου, ενώ βρίσκονταν καθ’ οδόν για να λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Στην κεντρική πόλη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε η επιδημία του κοροναϊού το Δεκέμβριο, έπεσε χθες ποσότητα-ρεκόρ βροχής ύψους 426 χιλιοστόμετρων, όπως μετέδωσε η εφημερίδα China Daily, με τις Αρχές να χρησιμοποιούν τεράστιες αντλίες για να απομακρύνουν τα νερά από τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Από την περασμένη Παρασκευή 119 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται σε όλη τη χώρα λόγω των σφοδρών καταιγίδων, με το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών να εκτιμά ότι οι οικονομικές ζημίες ξεπερνούν τα 40 δισεκ. γιουάν (5,7 δισεκ. δολάρια).

Με σχεδόν 11 εκατ. μαθητές να αναμένεται να λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις, η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε τους γονείς να λάβουν υπόψη τις προβλέψεις και να οργανώσουν προσεκτικά τη μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Οι εξετάσεις σε κάποιες περιοχές της επαρχίας Ανχούι αναβλήθηκαν, καθώς σημειώθηκαν οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 06 Μαϊου 2026
Cookies