Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι αλλάζει στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Τι αλλάζει στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απέσυρε το «ιδιώνυμο» για συμμετοχή σε απαγορευμένη διαδήλωση. Αλλαγές για επιπρόσθετες θεσμικές εγγυήσεις

Σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 1 το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις προβλεπόταν ότι: «Με την επιφύλαξη των άρθρων 170 και 189 του Ποινικού Κώδικα, όσοι μετέχουν σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, η οποία έχει απαγορευθεί νόμιμα με απόφαση της αρμόδιας αστυνομικής ή λιμενικής αρχής ή παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης, τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι ενός (1) έτους».

Με τις αλλαγές που έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης η επίμαχη διάταξη αποσύρεται. Βελτιώσεις επέφερε και στα εξής: για την διάλυσης μιας διαδήλωσης θα πρέπει να παρίσταται και να συμφωνεί εισαγγελέας, ενώ στην περίπτωση απαγόρευσης απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του προέδρου Πρωτοδικών και τέλος, ως προς την αυθόρμητη δημόσια συνάθροιση προβλεπόταν ότι «δύναται να επιτραπεί», ενώ με την τροποποίηση που έγινε προβλέπεται ότι θα επιτρέπεται.

Όπως έλεγε ο κ. Χρυσοχοΐδης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στόχος του ήταν «να μην χάσει το νομοσχέδιο αυτό τίποτα από τη δυναμική του και την αποτελεσματικότητά του και με τις βελτιώσεις αυτές ενισχύεται η αποτελεσματικότητά του καθώς μπαίνουν επιπλέον εγγυήσεις».

Οι αλλαγές αυτές κινούνται στο πνεύμα των προτάσεων που είχε υποβάλλει εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ στην αρμόδια επιτροπή ο Γιώργος Καμίνης και πλέον μένει να φανεί αν τον κόμμα του θα ψηφίσει το νομοσχέδιο που έρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη, 8 και 9 Ιουλίου.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024