Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Να αποσυρθεί το ν/σ για τις διαδηλώσεις» - Βροντερό παρών από ΚΚΕ στο Σύνταγμα

«Να αποσυρθεί το ν/σ για τις διαδηλώσεις» – Βροντερό παρών από ΚΚΕ στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης μέλη του ΚΚΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης μέλη του ΚΚΕ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κύριλλος Παπασταύρου μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «το ΚΚΕ σας καλεί σε μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που προσπαθεί να «βάλει στο γύψο» το δικαίωμα στην εργατική – λαϊκή κινητοποίηση, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος».

«Το νομοθετικό αυτό τερατούργημα κάνει ξεκάθαρο ότι στοχεύει κάθε ριζοσπαστική, προοδευτική ιδεολογία» τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

Ο κ. Στολτίδης υποστήριξε, ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις θέτουν περιορισμούς και απαγορεύσεις, όχι μόνο στις διαδηλώσεις, αλλά και στις συγκεντρώσεις, ανάγουν σε «ιδιώνυμο» αδίκημα τη συμμετοχή σε «απαγορευμένη συγκέντρωση – διαδήλωση», δίνουν τη δυνατότητα στις αρχές να απαγορεύσουν διαδήλωση ακόμη και την τελευταία στιγμή και ανοίγουν το δρόμο «για προβοκατόρικες ενέργειες» από στοιχεία, που πιθανόν να στοχεύουν στη διάλυση των κινητοποιήσεων, ή στην αποδυνάμωση των διοργανωτών, φορέων, σωματείων, κ.α .

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί ένα ακόμη «κρίκο» στην αλυσίδα πρακτικών «αυταρχισμού και καταστολής», που προώθησαν και «όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις» υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος του εργατικού κινήματος και σημείωσε:

«Ο λαός με την πάλη του και με την «οργανωμένη απειθαρχία» του θα το ακυρώσει στην πράξη».

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη την πλατεία Αριστοτέλους.

Λίγο νωρίτερα, ο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι ο νόμος για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις θα εφαρμοστεί.

Η υπόθεση της ρύθμισης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι δεν αφορά το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, ούτε τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις ομοσπονδίες, αλλά «αυτές τις μικρές συγκεντρώσεις, που καθημερινά δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην πόλη, που με τις ευθύνες και της αστυνομίας – που πράγματι κλείνει πολλούς δρόμους, πολύ γρήγορα – γίνονται όλα αυτά που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, από την πλειοψηφία της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις».

Επιφυλάχτηκαν ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, κατά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, ενώ επιφυλάχθηκαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης.

Το νομοσχέδιο προγραμματίζεται να εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη 8 Ιουλίου, και να τεθεί προς ψήφιση την Πέμπτη 9 Ιουλίου.

Ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου αναμένεται να ζητήσει το ΚΚΕ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024