Τουρισμός : Στα «σκαριά» νέα αύξηση στην πληρότητα των πλοίων
Το προσωπικό στα λιμάνια τηρεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας
Στην αναθεώρηση κάποιων μέτρων που ισχύουν στα πλοία την εποχή του κοροναϊού αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Ναυτιλίας.
«Διασφαλίσαμε την υγεία των νησιωτών, παίρνοντας εγκαίρως μέτρα. Πιστεύω ότι το άμεσο διάστημα θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε αναθεώρηση κάποιων μέτρων, σε συνεργασία με τους ειδικούς και επιστήμονες» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Όπως είπε η πληρότητα στα πλοία με καμπίνες φθάνει σήμερα το 65% και χωρίς καμπίνες στο 60%. «Άρα είμαστε σε διαδικασία αναθεώρησης του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου» σημείωσε.
Ο υπουργός μιλώντας στο ΑΝΤ1 έκανε γνωστό ότι την Παρασκευή υπεγράφη νέα ενίσχυση της ακτοπλοΐας.
Την ίδια στιγμή, εντατικοί είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό στα λιμάνια όλη της χώρας.
Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια των ταξιδιών, από κλιμάκια του Λιμενικού που βρίσκονται στα πλοία της ακτοπλοΐας, αλλά και στους χερσαίους χώρους των λιμένων.
Οι ταξιδιώτες προσπαθούν να προσαρμόσουν το ταξίδι τους στα νέα δεδομένα. Με μάσκες και έχοντας συμπληρώσει τα ειδικά ερωτηματολόγια περιμένoυν να επιβιβαστούν στα πλοία ενώ θα πρέπει βρίσκονται νωρίτερα στις προβλήτες του λιμανιού λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Αφού θερμομετρηθούν, συμπληρώνουν το ειδικό ερωτηματολόγιο θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων. Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα.
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442