Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεύτερη μέρα με ανοιχτά σύνορα: Πώς υποδέχτηκαν τους τουρίστες σε αεροδρόμια και λιμάνια

Δεύτερη μέρα με ανοιχτά σύνορα: Πώς υποδέχτηκαν τους τουρίστες σε αεροδρόμια και λιμάνια

Τα happenings δεν έλειψαν και σήμερα από τα αεροδρόμια διάφορων νησιών, τα οποία όπως φαίνεται «ζήλεψαν» την Κρήτη, η οποία χτες έκανε τη διαφορά.

Συνεχίστηκε και σήμερα η εντυπωσιακή υποδοχή των τουριστών στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Τα happenings δεν έλειψαν και σήμερα από τα αεροδρόμια διάφορων νησιών, τα οποία όπως φαίνεται «ζήλεψαν» την Κρήτη, η οποία χτες έκανε τη διαφορά.

Ωστόσο σήμερα δεν υπήρχε ούτε «μουσική» υποδοχή με λίρες ή τραγούδια, ωστόσο τα χειροκροτήματα σε κάποιες περιπτώσεις δεν έλειψαν.

Την ίδια ώρα τις πύλες του ανοίγει για πρώτη φορά μετά από 3,5 μήνες και το λιμάνι της Πάτρας, το οποίο θα υποδεχτεί χιλιάδες τουρίστες.

Σκιάθος: Με αψίδες και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες

Οι πρώτες αφίξεις αεροσκαφών με τουρίστες από χώρες του εξωτερικού είναι γεγονός για την Σκιάθο, αφού στον διεθνή αερολιμένα «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» προσγειώθηκαν ήδη δύο Airbus γεμάτα από ανθρώπους που θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Το πρώτο αεροσκάφος, ένα Airbus 320 της AirSerbia προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σκιάθου προερχόμενο από το Βελιγράδι υπό το χειροκρότημα πολύ κόσμου και αφού το αεροπλάνο πέρασε κάτω από ασπίδα νερού – καλωσορίσματος που είχαν σχηματίσει δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Στο αεροσκάφος της ΑirSerbia επέβαιναν 144 Σέρβοι τουρίστες, τους οποίους συνοδεύουν στο νησί του Παπαδιαμάντη και 23 Σέρβοι δημοσιογράφοι όλων των Μέσων Ενημέρωσης της χώρας τους, προσκεκλημένοι από tour operators για να γνωρίσουν το νησί.

Λίγα λεπτά αργότερα προσγειώθηκε και δεύτερο Airbus 320, αυτή τη φορά της «Condor» προερχόμενο από το Ντύσελντορφ της Γερμανίας με 172 επιβάτες για διακοπές στην Σκιάθο. Και σε αυτή την άφιξη η υποδοχή ήταν ανάλογη, αφού το γερμανικό αεροσκάφος πέρασε κάτω από υδάτινη ασπίδα υποδοχής.

Όλοι οι επιβάτες εμφανίζονταν στις σκάλες των αεροσκαφών με μάσκες στο πρόσωπό τους και στη συνέχεια υποβάλλονταν σε δειγματοληπτικά τεστ και συμπλήρωναν τα σχετικά έντυπα διαμονής με όλα τα στοιχεία τους.

ΣτηνΣκιάθο, οι αφίξεις αεροσκαφών τις επόμενες ώρες και ημέρες θα πολλαπλασιαστούν και αναμένονται νέες πτήσεις τσάρτερς τριών αεροσκαφών από Γερμανία, και από ένα αεροσκάφος από Ρουμανία, Αυστρία και Πολωνία.

Παράλληλα στην Σκιάθο, «άνοιξε τις πύλες του» για τη φετινή χρονιά και το εμβληματικό ξενοδοχείο «Skiathos Palace», κάνοντας αγιασμό με την παρουσία όλων των εργαζομένων, αφού πρόκειται για το πρώτο μεγάλο ξενοδοχείο 5 αστέρων, που λειτουργεί πλήρως στο νησί.

Τα άλλα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού πρόκειται να ανοίξουν ως τις 15 Ιουλίου, αναλόγως με την τουριστική κίνηση που θα παρουσιαστεί στην Σκιάθο.

Ανοίγει μετά από 3,5 μήνες το λιμάνι της Πάτρας

Για πρώτη φορά μετά το κλείσιμο των συνόρων θα αποβιβαστούν τουρίστες στο λιμάνι της Πάτρας.

Μέχρι σήμερα το λιμάνι της Πάτρας εξυπηρετούσε μόνο εμπορικά δρομολόγια πλοίων, με προϊόντα ή αγαθά.

Σήμερα στο λιμάνι της Πάτρας αναμένεται να φτάσουν επτά πλοία, από Ανκόνα, Μπάρι και Πρίντεζι, με τους επιβάτες να ξεπερνούν τους 1.200 συνολικά.

Στην Πάτρα βρίσκεται ήδη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έλεγχοι -δειγματοληπτικά- στους τουρίστες που θα έρχονται από το εξωτερικό, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα ερωτηματολόγια που θα συμπληρώνουν οι τουρίστες.

Άνοιξε και η γραμμή Ηγουμενίτσα-Ιταλία

Mε αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων άνοιξε για επιβάτες και ΙΧ αυτοκίνητα η γραμμή Ηγουμενίτσα -Ιταλία. Χθες το βράδυ έφτασε το πρώτο πλοίο από το Μπρίντιζι και λίγο αργότερα αναχώρησε με επιβάτες για την Ιταλία. Σήμερα, από το πρωί έχουν καταπλεύσει τέσσερα πλοία, από Ανκόνα, Μπάρι και Μπρίντιζι.

Το μεσημέρι αναμένονται άλλα δύο πλοία και το βράδυ ακόμη ένα από το Μπρίντιζι.

Η κίνηση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι αυξημένη. Στην πύλη εξόδου όλοι οι επιβάτες επιδεικνύουν το ειδικό έντυπο που συμπλήρωσαν και υπέβαλαν ηλεκτρονικά κατά την αναχώρησή τους από την Ιταλία, προκειμένου οι λιμενικοί να παραπέμψουν όσους χρειαστεί στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στο λιμάνι για δειγματοληπτικό έλεγχο.

Σημειώνεται, ότι και το προσωπικό του λιμανιού τηρεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας.

Αισιοδοξία από τα αποτελέσματα των χτεσινών τεστ

Αισιόδοξα είναι τα πρώτα στοιχεία του ΕΟΔΥ από τεστ που ελήφθησαν χτες από όσους τουρίστες έφτασαν στη χώρα μας μετά το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων.

Πότε αναμένονται τα υπόλοιπα αποτελέσματα

Σήμερα το πρωί έγινε γνωστά τα αποτελέσματα των πρώτων 250 τεστ από το Ηράκλειο της Κρήτης και είναι όλα αρνητικά, ενώ εντός της ημέρας θα βγαίνουν συνεχώς αποτελέσματα από τους τουλάχιστον 6.500 δειγματοληπτικούς έλεγχους που πραγματοποιήθηκαν σε ισάριθμους επιβάτες περίπου 235 διεθνών πτήσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024