Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΕΞ για δηλώσεις Ροζάκη περί Καστελόριζου: Εκφράζει προσωπικές απόψεις

ΥΠΕΞ για δηλώσεις Ροζάκη περί Καστελόριζου: Εκφράζει προσωπικές απόψεις

Πολλαπλές αντιδράσεις προκάλεσε δήλωση του πρώην προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών, Χρήστου Ροζάκη, σχετικά με το Καστελόριζο, με διπλωματικές πηγές να επισημαίνουν πως η θητεία του έληξε στις 7 Ιουνίου 2020 και να κάνουν λόγο για «προσωπικές απόψεις»

Πολλαπλές αντιδράσεις προκάλεσε δήλωση του πρώην προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών, Χρήστου Ροζάκη, σχετικά με το Καστελόριζο, με διπλωματικές πηγές να επισημαίνουν πως η θητεία του έληξε στις 7 Ιουνίου 2020 και να κάνουν λόγο για «προσωπικές απόψεις».

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, ο οποίος έχει διατελέσει και υφυπουργός Εξωτερικών, αναφέρθηκε στη γεωγραφική θέση του Καστελόριζου λέγοντας ότι είναι απομονωμένο και βρίσκεται πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές και επεσήμανε την «μαξιμαλιστική θέση» -που αποτελεί πάγια πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων- όσον αφορά την υφαλοκρηπίδα του ακριτικού νησιού.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε αναπτύξει μια μαξιμαλιστική θέση, ή μια σειρά μαξιμαλιστικών θέσεων. Είναι διαπραγματευτικές θέσεις αυτές, ένα κράτος ξεκινάει πάντα μια διαπραγμάτευση με μαξιμαλισμούς και από κει και πέρα υποχωρεί σε δεύτερες θέσεις. Νομίζω ότι το Διεθνές Δίκαιο σαφώς μας προστατεύει και είναι η μόνη μας ασπίδα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Αλλά δεν μας προστατεύει πάντα. Το Καστελόριζο είναι απομακρυσμένο από τη Ρόδο, αλλά είναι κοντά στις ακτές τις τουρκικές».

«Προσωπικές απόψεις» λέει το ΥΠΕΞ

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Ροζάκη κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών διευκρινίζουν ότι η τριετής θητεία του κ. Ροζάκη, ως Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών, έληξε  στις 7 Ιουνίου 2020.

Αυτονόητο είναι, συνεπώς, ότι ο κ. Ροζάκης εκφράζει προσωπικές του απόψεις, επισημαίνουν.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024