Καστοριά: Με σπασμένο χέρι νοσηλεύεται ο 26χρονος που τραυματίστηκε από αρκούδα
Με σπασμένο χέρι και θλαστικά τραύματα μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Καστοριάς στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης ο 26χρονος που τραυματίστηκε από αρκούδα στην Καστοριά
Με σπασμένο χέρι και θλαστικά τραύματα μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Καστοριάς στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης ο 26χρονος που τραυματίστηκε από αρκούδα στην Καστοριά.
«Δεν μιλάμε για επίθεση αρκούδας σε άνθρωπο αλλά για εμπλοκή, αφού αν υπήρχε επίθεση, δύσκολα θα επιβίωνε άνθρωπος», ξεκαθαρίζει, με αφορμή το περιστατικό τραυματισμού ενός 26χρονου από αρκούδα, ο συνεργάτης του «Αρκτούρου» στην Καστοριά και μέλος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Σε αυτοψία που έκανε ο ίδιος μαζί με κλιμάκιο της αστυνομίας και του δασαρχείου στο σημείο της Αγίας Άννας, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, διαπίστωσε, μετά και τις μαρτυρίες του 26χρονου και του πατέρα του, ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι η αρκούδα να τρόμαξε από τα σκυλιά και να έτρεξε να διαφύγει, παρασύροντας στον δρόμο της τον νεαρό.
«Όπως έμαθα, ο 26χρονος βγήκε να εκπαιδεύσει τα κυνηγετικά σκυλιά του, τα οποία άρχισαν να γαβγίζουν μπροστά από μια συστάδα. Όταν πήγε να δει τι συμβαίνει, η αρκούδα που μάλλον ξάπλωνε πίσω από τους θάμνους, σηκώθηκε τρομαγμένη να φύγει και κινούμενη προς το μέρος του, τον έσπρωξε, τραυματίζοντάς τον», εξηγεί ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Υπογραμμίζει δε ότι η αρκούδα δεν είχε μαζί της μικρά ενώ στην περιοχή, την τελευταία δεκαετία, έχουν γίνει μόλις 3 παρόμοια περιστατικά με τραυματισμούς ανθρώπων που συναντήθηκαν με αρκούδες.
«Το δάσος είναι το σπίτι της αρκούδας και οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν πώς να συνυπάρχουν, λαμβάνοντας κάθε φορά μέτρα ασφαλείας, όπως παίρνοντας μαζί τους ένα αποτρεπτικό μέσο -μία κόρνα για παράδειγμα- σε περίπτωση που συναντήσουν άγριο ζώο», αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).