Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιες γυναίκες προτείνονται για την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Ποιες γυναίκες προτείνονται για την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας θα εισηγηθεί την επιλογή της Ειρήνης Σάρπ για την προεδρία του ΣτΕ, μετά την αποχώρηση του Αθανάσιου Ράντου

Γυναικείο δίδυμο με σεβασμό στην αρχαιότητα με βάση την επετηρίδα προκρίνεται όπως όλα δείχνουν από το υπουργικό συμβούλιο,που συνεδριάζει σήμερα Τρίτη για την ηγεσία στην Δικαιοσύνη, επιλέγοντας τα πρόσωπα εκείνα που θα διαδεχθούν το Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και τον πρόεδρο του  Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιο Ράντο, οι οποίοι αποχωρούν από το δικαστικό σώμα  λόγω συμπληρώσεως ορίου ηλικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας θα εισηγηθεί την επιλογή της Ειρήνης Σάρπ για την προεδρία του ΣτΕ, μετά την αποχώρηση του Αθανάσιου Ράντου.

Η Ειρήνη Σάρπ είναι πρώτη στη δικαστική επετηρίδα, αντιπρόεδρος για χρόνια στο ΣτΕ και θα παραμείνει στο τιμόνι του ανωτάτου δικαστηρίου για ένα χρόνο, καθώς το καλοκαίρι του 2021 αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης.

Για τον Αρειο Πάγο, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει την Αγγελική Αλειφεροπούλου για την Προεδρία του Δικαστηρίου, δικαστικό έμπειρη και ικανή, που είναι ήδη τέσσερα χρόνια αντιπρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου.

Επίσης το υπουργικό συμβούλιο θα επιλέξει και νέους αντιπροέδρους για τον Αρειο Πάγο. Η επιλογή θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους αρεοπαγίτες  Ιωάννη Χοιμέ Μαρία Νικολακέα, Αρτεμιςία Παναγιώτου, Μαρία Γεωργίου, Γεώργιος Αποστολάκης και Γεώργιος Παπαηλιάδης και Διονυσία Μπιτζούνη.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024