Ξεκίνησε την Τετάρτη και συνεχίστηκε σήμερα, Παρασκευή, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη για την εθνικιστική οργάνωση «Κρυπτεία».

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη του βανδαλισμού του μνημείου στη Θερμή, το οποίο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγια.

Επίσης ήταν αυτή που βρισκόταν πίσω από την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ, που είχε κληρωθεί σημαιοφόρος στο σχολείο του, ενώ είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ στην κατάληψη στο πρώην κτίριο του ΠΙΚΠΑ στην Καλλιθέα.

Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας έχει καταγράψει κατά τα έτη 2017 – 2018 περιστατικά επιθέσεων από την εν λόγω οργάνωση κατά φορέων της κοινωνίας των πολιτών που είναι μέλη του Δικτύου (εμπρησμός, απειλές, εξύβριση) καθώς και τον βανδαλισμό στη Θερμή.

Τα περισσότερα από τα ανωτέρω περιστατικά συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο ενώ στο σχετικό βούλευμα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η απόπειρα εμπρησμού από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και συγκεκριμένα κατά της Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων, ηθική αυτουργία για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και αντίστοιχα βαριά σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απειλή κατ’ εξακολούθηση καθώς και δημόσια υποκίνηση σε βία και μίσος κατ’ εξακολούθηση, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα stonisi.gr

Με βάση το βούλευμα, στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις αναγνωρίζεται το ρατσιστικό κίνητρο. Οι Οργανώσεις και μέλη του Δικτύου, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και HIAS, μέλη του Δικτύου, έχουν αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση θυμάτων της υπόθεσης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο