Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Μαντλίν : Στην Ελλάδα διέμενε πληροφοριοδότης των αρχών και φίλος του Μπρίκνερ

Υπόθεση Μαντλίν : Στην Ελλάδα διέμενε πληροφοριοδότης των αρχών και φίλος του Μπρίκνερ

Πάνω στην Ελλάδα έπεσαν, όπως όλα δείχνουν, οι ερευνητές της υπόθεσης εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν

Πάνω στην Ελλάδα έπεσαν, όπως όλα δείχνουν, οι ερευνητές της υπόθεσης εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν.

Αυτό γιατί, σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλου, ένας από τους βασικούς πληροφοριοδότες για την πολύκροτη αυτή υπόθεση διέμενε στην Ελλάδα, με τους αστυνομικούς που ερευνούσαν τότε την υπόθεση, να έρχονται στη χώρα μας προκειμένου να συλλέξουν καινούργιες πληροφορίες.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ο 50χρονος Γερμανός πληροφοριοδότης ήταν φίλος του βασικού υπόπτου για την απαγωγή της μικρής Μαντλίν, ενώ είχε βρεθεί και σε δίκη του Μπρίκνερ σε προγενέστερη χρονική στιγμή.

Μάλιστα, η έρευνα που ξεκίνησε από την Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως η πιο καθοριστική προκειμένου να βρεθούν τα ίχνη του Γερμανού.

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες σοκ από το κρησφύγετο του παιδόφιλου

Όλα αυτά τη στιγμή που οι αρχές δεν έχουν ακόμη στην κατοχή τους κάποιο αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχείο που να αποδεικνύει πως ο Μπρίκνερ απήγαγε το τότε 3χρονο κορίτσι.

Την ίδια ώρα στη δημοσιότητα δόθηκαν εικόνες από το δεύτερο σπίτι- κρησφύγετο του καταδικασμένου παιδόφιλου –για άλλους βιασμούς – με αποτέλεσμα οι εικόνες να προκαλούν σοκ.

Ειδικότερα στο σπίτι, το οποίο βρίσκεται σε βιομηχανική περιοχή του Μπραουνσβάιγκ, οι αστυνομικές Αρχές εντόπισαν πάνω από 8.000 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας, ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και δεκάδες usb sticks.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν αποκαλύπτει αν μέσα σε αυτό το υλικό της φρίκης βρέθηκαν και φωτογραφίες της μικρής Μαντλίν.

«Προς το παρόν δεν επιτρέπεται πω το οτιδήποτε », είπε ο επικεφαλής εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Γούλτερς.

Εκτός από τις φωτογραφίες η  αστυνομία ανακάλυψε και ένα τροχόσπιτο δίπλα από το «κρησφύγετο» του παιδόφιλου, το οποίο ήταν γεμάτο από γυναικεία μαγιό που πιστεύεται πως άνηκαν σε νεαρά κορίτσια.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνεται να επικρατεί ο κακός χαμός.

Σκορπισμένα πλαστικά μπουκάλια και σπασμένοι υπολογιστές είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που βρήκε η αστυνομία.

Σημειώνεται πως ο Μπρίκνερ αναγνωρίστηκε πρόσφατα ως πρωταρχικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν, η οποία εξαφανίστηκε από το δωμάτιό της ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της στην Praia da Luz πριν από 13 χρόνια.

Ο εισαγγελέας σε δηλώσεις του ισχυρίστηκε επανειλημμένα ότι οι αρχές έχουν «συγκεκριμένα στοιχεία» που οδηγούν στο συμπέρασμα πως η 3χρονη είναι νεκρή, ενώ επέμεινε στο γεγονός πως οι γονείς της ήταν ενημερωμένοι.

Έχουμε συγκεκριμένες αποδείξεις ότι ο ύποπτος σκότωσε τη Μαντλίν», είπε. «Η αστυνομία ενημέρωση τους γονείς πως έχουν στη διάθεσή τους αρκετά στοιχεία ότι είναι νεκρή, αλλά δεν τους έχουμε πει τις λεπτομέρειες».

«Δεν έχουμε το σώμα και κανένα μέρος του σώματος, αλλά έχουμε αρκετά στοιχεία για να πούμε ότι ο ύποπτος μας σκότωσε τη Μαντλίν ΜακΚάν», είπε ο Γουόλτερς.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024