Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοκ στην υπόθεση Μαντλίν: Κοντά στην αποφυλάκιση ο Γερμανός ύποπτος

Σοκ στην υπόθεση Μαντλίν: Κοντά στην αποφυλάκιση ο Γερμανός ύποπτος

Γιατί μπορεί να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία στον Γερμανό παιδόφιλο, παρότι οι αρχές είναι πεπεισμένες για την εμπλοκή του στην εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

Στα «μαλακά» μπορεί να πέσει ο Γερμανός παιδεραστής Κριστιάν Μπρίκνερ, ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν Μακάν το 2007 από θέρετρο της Πορτογαλίας.

Ο Γερμανός μπορεί να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους την επόμενη εβδομάδα, έπειτα από αίτημα των δικηγόρων του.

Ο 43χρονος Μπρίκνερ βρίσκεται υπό κράτηση σε φυλακή στο Κίελο για διακίνηση ναρκωτικών και έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής που του είχε επιβληθεί.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Sun», οι δικηγόροι του έχουν καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης. Μέσα στις επόμενες ημέρες, το δικαστήριο της Καρλσρούης θα συνεδριάσει για το αίοτημα αυτό.

Εάν ο Μπρίκνερ αφεθεί ελεύθερος, τότε μπορεί να εξαφανιστεί από τη Γερμανία προτού του απαγγελθούν κατηγορίες για την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Μπορεί να τη γλιτώσει

Και σε περίπτωση που απορριφθεί το αίτημα αποφυλάκισής του, ο Μπρίκνερ μπορεί και πάλι να τη γλιτώσει, καθώς ενώ υπάρχουν κάποια στοιχεία που τον ενοχοποιούν, μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί αρκετές απτές αποδείξεις.

Όπως αναμεταδίδει η βρετανική «Metro», ο Γερμανός εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση της Μαντλίν, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, δήλωσε στην εφημερίδα «Braunschweig Zeitung»:

«Δεν μπορώ να προβλέψω το αποτέλεσμα της έρευνάς μας, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος και ελπίζουμε να βρούμε επαρκείς αποδείξεις».

«Πρέπει να είμαστε αρκετά ρεαλιστές. Οι έρευνές μας μπορεί να μην μας οδηγήσουν ποτέ στο να απαγγείλουμε κατηγορίες για την δολοφονία της Μαντλίν. Αν δεν βρούμε κάποια απόδειξη, δεν θα προχωρήσουμε», συμπλήρωσε.

Οι γερμανικές αρχές πάντως έχουν απτές αποδείξεις ότι η Μαντλίν δολοφονήθηκε λίγο μετά την εξαφάνισή της, τις οποίες όμως δεν έχουν παρουσιάσει ούτε δημοσίως ούτε στους γονείς του κοριτσιού.

Το βεβαρυμένο ποινικό μητρώο του Γερμανού

Το ποινικό μητρώο του Κριστιάν Μπρίκνερ είναι γεμάτο καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών και σεξουαλικά εγκλήματα.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, προς το παρόν εκτίει ποινή από τον Ιούλιο του 2019 για διακίνηση ναρκωτικών.

Κατηγορείται επίσης για βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας στην Πορτογαλία το 2007, πολύ κοντά στο θέρετρο όπου παραθέριζε η οικογένεια της Μαντλίν.

Ο Μπρίκνερ καταδικάστηκε για τον βιασμό αυτό τον Δεκέμβριο του 2019, αλλά δεν έχει ακόμα εκτίσει την ποινή του, καθώς οι δικηγόροι του έχουν ασκήσει έφεση.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024