Ένα μεγάλο γκάλοπ της GPO για όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας φιλοξενείται σήμερα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ».

Μεταξύ άλλων η δημοσκόπηση καταδεικνύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που αποτυπώνεται στα ποσοστά που λαμβάνει η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, θεωρεί ότι ο Τσίπρας γνώριζε για τις συνομιλίες Παππά και τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα:  Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες (54,7%) θεωρούν ότι ο Αλ. Τσίπρας ήταν εν γνώσει όλων όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες, αλλά κι ότι υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα που συμμετείχε σε οικονομικές δοσοληψίες (53,7%).

Άξιο αναφοράς είναι ότι το 62,3% της κοινής γνώμης συμφωνεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη

Ακόμα, στη δημοσκόπηση περιλαμβάνονται οι μεγάλες αγωνίες των Ελλήνων.

Αυτές αφορούν την έλευση ενός νέου lockdown τον Σεπτέμβριο (59,4%), ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία (56,3%).

Επιπλέον, στη δημοσκόπηση, παρουσιάζει ως απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με 67,6% θετικές απόψεις και σημαντική διείσδυση στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σε ότι αφορά στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα, έλαβαν τα παρακάτω ποσοστά:

ΝΔ 41%

ΣΥΡΙΖΑ 22%

Κίνημα Αλλαγής 6%

ΚΚΕ  5,5%

Ελληνική Λύση 4%

ΜέΡΑ25 2,5%

Ολόκληρη η δημοσκόπηση κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο με τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο