Μπορεί ο Στέλιος Πέτσας να διέψευσε και πάλι τον ανασχηματισμό ωστόσο ο υπουργός Επικρατείας τον «κάρφωσε» και μάλιστα έδωσε και τα χαρακτηριστικά του.

Το άδειασμα

Καταρχάς ο κ. Γεραπετρίτης προανήγγειλε ανασχηματισμό μετά την 1η Ιουλίου με τις σημερινές του δηλώσεις, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι οι όποιες διορθωτικές κινήσεις του πρωθυπουργού θα συμπίπτουν χρονικά με τη συμπλήρωση του ενός χρόνου από την εκλογική νίκη και την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ.

Πάντως αυτό δεν πτόησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που από το βήμα της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών άδειασε τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο Στέλιος Πέτσας ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Γεραπετρίτη και κατά πόσο βρισκόμαστε, πλέον, κοντά στον ανασχηματισμό, δεχόμενος μάλιστα και δεύτερο ερώτημα για το αν θα γίνει ανασχηματισμός με την επέτειο ενός χρόνου της κυβέρνησης ή πριν από τη Δ.Ε.Θ και απάντησε με μια μόνο φράση:

«Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού» είπε σχεδόν μονολεκτικά ο κ. Πέτσας.

Μετά το άνοιγμα του τουρισμού

Πάντως ο κ. Γεραπετρίτης συνέδεσε τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά την 1η Ιουλίου, με το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού.

Με την παρέμβασή του υπουργού Επικρατείας και εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού επιβεβαιώνονται καταρχήν το σενάριο που θέλει τον ανασχηματισμό αμέσως μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης, στις 7 Ιουλίου.

Περιορισμένες αλλαγές προσώπων και οργανωτικές αλλαγές

Αυτό που αυτή τη στιγμή φαίνεται να προκρίνεται δεν είναι ένας δομικός ανασχηματισμός με εκτεταμένες αλλαγές προσώπων αλλά ένας μίνι ανασχηματισμός με περιορισμένο εύρος σε αλλαγή προσώπων και κάποιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις στη δομή του κυβερνητικού σχήματος.

Ο ίδιος άλλωστε ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι δεν χρειάζονται εκτεταμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, γιατί η κυβέρνηση έχει πάει πολύ καλά.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στα οργανωτικά σχήματα των υπουργείων με συνενώσεις και διαχωρισμούς, «Όπου χρειάζεται, θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές στο κράτος. Όλα τα υπουργεία παρακολουθούνται ψηφιακά, αλλά γενικά δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Ανασχηματισμό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Πάντως τη συζήτηση για τον ανασχηματισμό τροφοδοτούν και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν κατά πλειοψηφία –οι 6 στους 10- πως οι πολίτες απαντούν ότι χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις σε πρόσωπα ενώ μόλις το 22% απαντά πως το κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να μείνει ως έχει.

Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του Σκάι το συμπέρασμα ήταν πως η κυριαρχία της κυβέρνησης και τα πολύ καλά δημοσκοπικά ποσοστά της ΝΔ σε όλους σχεδόν τους δείκτες δεν αφορούν τις επιδόσεις όλων των υπουργών.

Με δύο λόγια, η θετική εικόνα της κυβέρνησης δεν αφορά το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου.

Μάλιστα οι μισοί και πλέον από τους ερωτηθέντες που δηλώνουν ψηφοφόροι της ΝΔ τάσσονταν υπέρ του ανασχηματισμού και συγκεκριμένα, το 53% των ψηφοφόρων της ΝΔ απαντούσε θετικά σε διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα έναντι ενός 34% που έλεγε πως δεν χρειάζονταν αλλαγές στην κυβέρνηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr