Τα σενάρια ανασχηματισμού ή εκλογών απέκλεισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι -παρά την κρίση που προέκυψε- ο πυρήνας της πολιτικής παραμένει ο ίδιος, καθώς και ότι η κυβέρνηση έχει βρει τον βηματισμό της.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν σκέφτεται ούτε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό ούτε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

«Εκλογές γιατί και για ποιο λόγο; Αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα; Επειδή οι δημοσκοπήσεις δείχνουν 20 μονάδες;» διερωτήθηκε, σημειώνοντας το μέλημά του είναι να κυβερνήσει όσο πιο καλά μπορώ τη χώρα και να τιμήσει την εντολή την οποία πήρε.

«Πήρα μία εντολή τετραετίας. Ήρθαν τα πράγματα, δεν θα έλεγα, ανάποδα, αλλά μας προέκυψε μια πολύ μεγάλη κρίση τον πρώτο χρόνο. Ωστόσο, ο πυρήνας της πολιτικής μας παραμένει ο ίδιος» πρόσθεσε.

Τόνισε, δε, ότι πολιτικά η κυβέρνηση είναι πιο ισχυρή σήμερα, ενώ μετράει 10 μήνες στην εξουσία και θα ήταν ανεύθυνη η συζήτηση για πρόωρες εκλογές. «Είμαστε πιο ισχυροί σήμερα πολιτικά από ότι ήμασταν στις 7 Ιουλίου όταν κέρδισα στις εκλογές. Δεν έχουμε συμπληρώσει καν χρόνο. Είμαστε κυβέρνηση 10 μηνών και γίνεται συζήτηση για πρόωρες εκλογές; Τελείως ανεύθυνη αυτή η συζήτηση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι του παρόντος ο ανασχηματισμός

Σε ό,τι αφορά στα σενάρια ανασχηματισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα γίνει κάποια στιγμή, ωστόσο δεν είναι του παρόντος.

«Η κυβέρνηση βρήκε το βηματισμό της. Και υπάρχει κάποια λογική. Όλα τα πολιτικά στελέχη να δοκιμάζονται και να έχουν κάποιο χρόνο να μπορούν να αποδείξουν ότι αξίζουν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο οποίος και τους επέλεξε, αλλά όχι βιαστικές κινήσεις και κυρίως όχι κινήσεις που πηγαίνουν κόντρα στη λογική των πραγμάτων» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε «το πολιτικό κεφάλαιο το οποίο διαθέτω σκοπεύω να το επενδύσω, όχι να το σπαταλήσω. Και να το επενδύσω με τέτοιο τρόπο, ώστε να δώσει μέρισμα, τόκο προς όφελος όλης της κοινωνίας και με το καλό, όταν φτάσουμε στο τέλος της τετραετίας, να μπορώ να κριθώ και εγώ για αυτά τα οποία έχω πετύχει».

Συμπλήρωσε, δε, πως αυτός ο χρόνος ήταν διαφορετικός από αυτόν που περίμενε. «Αλλά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πατήσουμε πάνω σε κάτι το οποίο μπορεί να έχει και προσωρινά χαρακτηριστικά. Εγώ δεν βλέπω αυτές τις πολύ καλές δημοσκοπήσεις για να χαίρομαι και να αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση. Είναι η φωτογραφία της στιγμής. Είναι η αποδοχή από την κοινωνία ότι κάναμε καλά τη δουλειά μας και η δουλειά μας συνεχίζεται».

Δείτε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Συνέντευξη στο STAR

Συνέντευξη στο STAR και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο