Ενεργειακά αυτόνομα αναμένεται να γίνουν σύντομα όλα τα σχολεία του Δήμου Αθηναίων, μετά τη συμφωνία για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε 50 σχολικές μονάδες του Δήμου.

Ενεργειακά αυτόνομα αναμένεται να γίνουν σύντομα όλα τα σχολεία του Δήμου Αθηναίων, μετά την απόφαση για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε 50 σχολικές μονάδες του Δήμου.

Η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις εγκαταστάσεις αυτές, στις στέγες των κτιρίων, αναμένεται να αγγίξει τα 5.250 MWh, ποσότητα ικανή για να καλύψει κατά 110% τις ανάγκες του συνόλου των σχολείων στην Αθήνα.

Η απόφαση κατακυρώθηκε με τη συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος. Η συμφωνία προβλέπει, επίσης, την κατασκευή δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην πρωτεύουσα.

«Η Αθήνα εκσυγχρονίζεται και έρχεται πιο κοντά στο περιβάλλον. Είναι ακόμη ένα βήμα για το πέρασμα της πόλης σε άλλες μορφές ενέργειας, σε άλλη κουλτούρα καθημερινότητας για να γίνει πιο πρακτική και ανθρώπινη.

Κάνουμε βήματα μπροστά για τη μετάβασή μας στις συνθήκες ζωής που θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ενώ από την πλευρά του ο Αναστάσιος Μάνος επεσήμανε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνιστά «ένα πολύ σημαντικό βήμα στη εθνική συλλογική προσπάθεια για τη μετατροπή των αστικών κέντρων της χώρας μας σε έξυπνες πόλεις με καθαρή ενέργεια.

Ο ΔΕΔΔΗΕ χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και δεσμεύεται ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην καθαρή ενέργεια μέσα από εξυπνότερα και αποδοτικότερα δίκτυα, με δεδομένο ότι η αειφορία απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση αναβάθμισης των αστικών υποδομών».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr