Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καραγκούνης και Αυγέρη ανοίγουν τα χαρτιά τους στο MEGA για το ηχητικό ντοκουμέντο Μιωνή-Παππά

Καραγκούνης και Αυγέρη ανοίγουν τα χαρτιά τους στο MEGA για το ηχητικό ντοκουμέντο Μιωνή-Παππά

Για τις εξελίξεις που βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό μετά τις αποκαλύψεις για το περιεχόμενο της συνομιλίας Μιωνή - Παππά άνοιξαν τα χαρτιά τους στην εκπομπή «ΜΕGA Mag» ο βουλευτής ΝΔ και πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Για τις εξελίξεις που βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό μετά τις αποκαλύψεις για το περιεχόμενο της συνομιλίας Μιωνή – Παππά άνοιξαν τα χαρτιά τους στην εκπομπή «ΜΕGA Mag» ο βουλευτής ΝΔ και πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Καραγκούνης και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Δώρα Αυγέρη, αμφότεροι μέλη της Προανακριτικής της Βουλής για τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Καραγκούνης δήλωσε πως μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με το ηχητικό ντοκουμέντο Μιωνή-Παππά, «υπάρχει υπό μια έννοια διάσταση σχετικά με όσα είχε πει ο κ. Παππάς πριν από κάποιους μήνες στην επιτροπή και για αυτό στείλαμε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών να εξεταστεί το ερώτημα της ψευδορκίας, κατά πόσο δηλαδή είχε καταθέσει τότε ο κ. Παππάς άλλα στοιχεία».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο διεύρυνσης κατηγορητηρίου της Προανακριτικής και για τον κ. Παππά, είπε πως για αυτά θα αποφασίσει η Επιτροπή και αν κριθεί απαραίτητο θα ακολουθηθούν όλες οι απαιτούμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

«Αυτή τη στιγμή ερευνούμε το θέμα του κ. Παπαγγελόπουλου και ίσως στο τέλος της εβδομάδας να έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία  και από εκεί και πέρα θα γραφτεί το πόρισμα και θα πάει στη Βουλή ενώ αν χρειαστεί θα υπάρξουν κοινοβουλευτικές διαδικασίες» είπε.

Η κ. Αυγέρη από την πλευρά της αναφέρθηκε στην ημερομηνία της 26ης Φεβρουαρίου, κατά την οποία κατέθεσε στην Επιτροπή ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής και διερωτήθηκε για ποιους λόγους απουσίαζε εκείνη την ημέρα από την Προανακριτική ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

«Ας ρωτηθεί ο κ. Πλεύρης και θα σας πω εάν επιβεβαιώνω ή όχι τον λόγο που απουσίαζε», είπε, τονίζοντας ότι ο ίδιος ο κ. Πλεύρης της είχε εκμυστηρευθεί τον λόγο για τον οποίο απουσίαζε.

Άφησε δε να εννοηθεί ότι ο κ. Πλεύρης ενδεχομένως να είχε από τότε γνώση στοιχείων της επίμαχης συνομιλίας.

Σημείωσε επίσης ότι ο κ. Μιωνής στην Προανακριτική «είπε πάρα πολλά ψέματα και πρέπει να ξανακληθεί στην επιτροπή», όπως επίσης πρέπει να κληθεί και ο κ. Σαμαράς.

Όπως είπε μάλιστα η κ. Αυγέρη, «όταν ο κ. Μιωνής έδωσε κατάθεση για τη λίστα Λαγκάρντ στις 14 Ιουνίου 2013, παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε με τον κ. Σαμαρά». Για να συνεχίσει: «Ο κ.Σαμαράς θα πρέπει να απαντήσει αν αυτό συνδέεται με τις αποκαλύψεις για τα 2,6 εκ. ευρώ και τον κ. Παπασταύρου».

Για να απαντήσει ο κ. Καραγκούνης από την πλευρά του, πως η συγκεκριμένη υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί ως γελοιότητες και αστειότητες από την ίδια την κ. Τουλουπάκη.

Στην συνέχεια ανέβηκαν οι τόνοι με την κ. Αυγέρη να κάνει λόγο για «δουλειές που στήνονταν από την κύρια πόρτα» και τον κ. Καραγκούνη να λέει πως «εναντίον σας έρχεται μια χιονοστιβάδα αλλά κρατάτε μια ομπρέλα, η οποία είναι τα ψεύδη για τον κ. Πλεύρη και τον κ. Σαμαρά».

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024