Αντίθετος με τον τρόπο της απεικόνισης, σε μηνιαία βάση, στο Χάρτη των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 στη χώρα μας είναι ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος.
Με επιστολή του στον ΕΟΔΥ, ο αντιπεριφερειάρχης τονίζει πως αν και στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς δεν έχει εμφανιστεί, εδώ και περίπου 72 ημέρες κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID- 19», «ο συγκεκριμένος χάρτης αποτυπώνει μια συνολική πορεία των κρουσμάτων, από την αρχή της εμφάνισης της επιδημιολογικής νόσου στην Ελλάδα, με την εσφαλμένη, μάλλον, αναγραφόμενη καθημερινή ημερομηνία, δημιουργώντας την εντύπωση στους επισκέπτες των ιστοσελίδων ότι αυτός ο αριθμός εξακολουθεί να υφίσταται και την παρούσα χρονική στιγμή».
Παράλληλα επισημαίνει ότι στην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κοροναϊό, η οποία βρίσκεται αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ και αναπαράγεται από πολλές δημοσιογραφικές ιστοσελίδες, διαπιστώνεται ότι στο Χάρτη Γεωγραφικής Κατανομής παρουσιάζει τα συνολικά κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα της Xώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, που όπως τονίζει δεν εκφράζει και «την πραγματική κατάσταση, επί παρόντος χρόνου».
Ο κ. Σαββόπουλος τέλος ζητά από τον ΕΟΔΥ να υπάρξουν διορθώσει ώστε «να αποφευχθεί κάθε σύγχυση με αναφορά σε στοιχεία του παρελθόντος».
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).