Τα μέλη της οικογένειας στο σπίτι που εργαζόταν είναι και αυτά επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ένα ακόμα θετικό κρούσμα κοροναϊού καταγράφτηκε  στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα 20 δείγματα που είχαν σταλεί στην Πάτρα, βρέθηκε θετικό.

Πρόκειται για γυναίκα, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε σπίτι, όπου τα μέλη του είναι ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού.

Τα υπόλοιπα 19 δείγματα βγήκαν αρνητικά, ενώ σήμερα πρόκειται να σταλούν προς εξέταση 35 δείγματα στα Γιάννενα και άλλα 40 στην Πάτρα.

Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι του κλιμακίου του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα, ενώ έχει ζητηθεί να μεταβεί και άλλο κλιμάκιο ώστε να γίνουν έλεγχοι και στις 33 κοινότητες του Δήμου.

Σχετικά με το ενδεχόμενο lockdown ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης ανέφερε: “Το απευχόμαστε. Προσπαθούμε με τις ενέργειες που κάνουμε να περιορίσουμε το φαινόμενο .Έχουμε προχωρήσει σε 2 απολυμάνσεις του Κ.Υ Υγείας σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία…”.

O Δήμαρχος υπογράμμισε σύμφωνα με το thespro.gr πως έγινε απολύμανση και στο εξεταστικό κέντρο όπου με συμμετοχή 100% οι μαθητές δίνουν τον δικό τους αγώνα στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ αναφερόμενος στην ψυχολογία του κόσμου σημείωσε πως οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν το νέο σκηνικό με ψυχραιμία…”.

16 νέα κρούσματα στη χώρα χτες

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 16 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα.

Από τα 16 νέα κρούσματα, τα μισά, δηλαδή τα 8 καταγράφηκαν στην Ξάνθη (τα πέντε στη Μύκη εκ των οποίων τα δύο στον Εχίνο, ενώ τρεις καταγράφηκαν στο δήμο Ξάνθης), το ένα στη Ροδόπη, τα δύο στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, τα δύο στην Αθήνα, το ένα στην Έδεσσα.

Καταγράφηκαν επίσης δύο εισαγόμενα κρούσματα τα οποία εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα.

Παραμένει η ανησυχία για την Βόρεια Ελλάδα

Μέχρι και χθες είχαν αναφερθεί 9 περιστατικά ενώ είχε εντοπιστεί και ο ασθενής – «μηδέν» που φέρεται να συγκαταλέγεται στα εισαγόμενα κρούσματα της χώρας.

Παράλληλα, έξαρση του κοροναϊού παρατηρείται και στους τρεις βόρειους γείτονές μας (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία) την ώρα που τα χερσαία σύνορά μας με αυτές τις χώρες έχουν ανοίξει και υποδέχονται τουρίστες από όλα τα Βαλκάνια. Δεν είναι τυχαίο ότι από τα 16 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν την Τρίτη, τα δύο ήταν εισαγόμενα από τον Προμαχώνα.

Πάντως όλο το «βάρος» των αρμοδίων είναι ακόμη στην Ξάνθη, η οποία αποδεικνύεται πως είναι ιδιαίτερα ενεργή εστία της επιδημίας, καθώς μέσα στις 3 τελευταίες εβδομάδες στον νομό έχουν εντοπιστεί 150 κρούσματα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr