Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
Γεωργιάδης : Το Δημόσιο δεν θα επενδύσει σε Ναυπηγεία, ΛΑΡΚΟ ή αερομεταφορές

Γεωργιάδης : Το Δημόσιο δεν θα επενδύσει σε Ναυπηγεία, ΛΑΡΚΟ ή αερομεταφορές

«Δεν επιθυμούμε η αγορά να λειτουργήσει με κρατικούς όρους. Θεωρούμε ότι το γενναίο πρόγραμμα ενισχύσεων, που προωθεί η κυβέρνηση θα αποδώσει» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης

«Σε μια φάση κατά την οποία η ελληνική οικονομία υποστηρίζει τις αποκρατικοποιήσεις δεν θα θέλαμε να προχωρήσουμε σε κρατικοποιήσεις για να σώσουμε επιχειρήσεις από τον Covid-19. Δεν επιθυμούμε η αγορά να λειτουργήσει με κρατικούς όρους. Θεωρούμε ότι το γενναίο πρόγραμμα ενισχύσεων, που προωθεί η κυβέρνηση θα αποδώσει».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της e-Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του.

Το Δημόσιο δεν θα επενδύσει σε Ναυπηγεία, ΛΑΡΚΟ

Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε ότι «το Δημόσιο δεν πρόκειται να επενδύσει σε εταιρείες, όπως τα ναυπηγεία, η ΛΑΡΚΟ ή οι αερομεταφορές παρά την επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ για την άσκηση μιας ανάλογης πολιτικής. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ελληνικό: Σεμνή τελετή για την έναρξη των έργων

Σχολιάζοντας τις μεγάλες επενδύσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί, έκανε ειδική αναφορά στο Ελληνικό δηλώνοντας ότι αρχές Ιουλίου προγραμματίζεται μια σεμνή τελετή για την έναρξη των έργων και στο βαθμό που οι συνθήκες το επιτρέψουν, εφόσον δηλαδή δεν υπάρξει κάποια νέα έξαρση του Covid-19, τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Για τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται σε κοινοτικό επίπεδο σχετικά με τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών χωρών έναντι του Covid-19, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η Ευρώπη στην ιστορική αυτή στιγμή έχει ανάγκη από μια ισχυρή προεδρία για την εξασφάλιση ενός μεγάλου «πακέτου» ενισχύσεων και είναι θετική συγκυρία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι το β΄ εξάμηνο του 2020 την προεδρία της Ε.Ε. αναλαμβάνει η Γερμανία.

Μεταξύ 4% και 8,5% η ύφεση

Για την πορεία της οικονομίας τόνισε ότι, φέτος, η κυβέρνηση εκτιμά πως η ύφεση θα κινηθεί μεταξύ του 4%, βάσει του πιο αισιόδοξου σεναρίου, και του 8,5%, βάσει των πλέον απαισιόδοξων προβλέψεων, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι η υφήλιος δεν θα βιώσει ένα νέο κύμα πανδημίας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για τον τουρισμό, σημείωσε ότι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κυμαίνονται μεταξύ 40% και 70%, γεγονός το οποίο δείχνει ότι οι επιδόσεις του κλάδου θα είναι φέτος αξιοπρεπείς.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι σε κάθε περίπτωση η τουριστική αγορά δεν αναμένει για το 2020 ρεκόρ εισπράξεων.

Μαραγκός: Αρωγός η ελληνογερμανική επιχειρηματική κοινότητα

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληγερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μαραγκός, επισήμανε ότι «η ελληνογερμανική επιχειρηματική κοινότητα θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των παραγωγικών υπουργείων και συνολικά της κυβέρνησης, προκειμένου εμπόριο και βιομηχανία να εξέλθουν νικητές από την επερχόμενη ύφεση».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, μιλώντας στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του πρώτου χρόνου από την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου και την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο επιμελητήριο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, την αναθεώρηση του πλαισίου αρχών προσέγγισης των μελών του, προκειμένου, όπως είπε, ως μηχανισμός να βρεθεί πιο κοντά στις επιχειρήσεις τις οποίες εκπροσωπεί και υποστηρίζει.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην αριθμητική διεύρυνση της «οικογένειας» του Επιμελητηρίου, ιδιαίτερα στη Γερμανία, για να σημειώσει ότι «η θέση του θα ενισχυθεί περαιτέρω και η φωνή του θα ακουστεί ισχυρότερη», ενώ υπογράμμισε την περαιτέρω αναβάθμιση των ελληνογερμανικών οικονομικών, εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων προς όφελος και των δύο χωρών.

Στη ΔΕΘ το επόμενο επενδυτικό ραντεβού

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο κ. Μαραγκός, αφού σχολίασε ως επιτυχημένη τη διοργάνωση του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ στο Βερολίνο, τον περασμένο Μάρτιο, όπως και το Hellenic-German Virtual Business Forum της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο και του Επιμελητηρίου, στάθηκε στο επόμενο διμερές επενδυτικό «ραντεβού», όπως το χαρακτήρισε, την 85η ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα θα είναι η Γερμανία.

Όπως τόνισε, «παρά τις όποιες αντιξοότητες και τους περιορισμούς λόγω του Covid-19, η διεθνής αυτή διοργάνωση θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα εκδήλωσης του γερμανικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα σε τομείς, όπως η πράσινη ενέργεια, η ανακύκλωση απορριμμάτων, η φαρμακοβιομηχανία, ο τουρισμός, οι νέες τεχνολογίες, τα logistics κ.α.»

» Το Επιμελητήριο εργάζεται με όλες τις δυνάμεις του, στηρίζοντας τη συνολική προσπάθεια για μια υψηλών προδιαγραφών, πολυπληθή συμμετοχή επιχειρηματιών και από τις δύο χώρες, με τη γερμανική κυβέρνηση μάλιστα να εκπροσωπείται στα εγκαίνια της Έκθεσης από τον Ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, Peter Altmaier».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Ιδού πόσα σκαλιά πρέπει να ανεβαίνετε ημερησίως για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

Το ανέβασμα περισσότερων από 50 σκαλιών κάθε ημέρα μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιοπάθειας κατά 20%, σύμφωνα με νέα μελέτη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023