Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργή για πανό «Οι ζωές των λευκών μετράνε» στον αγώνα Μάντεστερ Σίτι - Μπέρνλι

Οργή για πανό «Οι ζωές των λευκών μετράνε» στον αγώνα Μάντεστερ Σίτι – Μπέρνλι

Οργή έχει προκαλέσει η ενέργεια ιδιώτη που πέταξε πάνω από το γήπεδο της Μάντσεστερ Σίτι με αεροπλάνο στο οποίο ήταν δεμένο πανό με το σύνθημα «White lives matter».

Οργή έχει προκαλέσει η ενέργεια ιδιώτη που πέταξε πάνω από το γήπεδο της Μάντσεστερ Σίτι με αεροπλάνο στο οποίο ήταν δεμένο πανό με το σύνθημα «White lives matter».

Την ώρα του παιχνιδιού

Η πτήση πραγματοποιήθηκε πάνω από το Etihad ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπέρνλι, το όνομα της οποίας αναγραφόταν στο τέλος του συνθήματος.

Σε αντίθεση με το «Black lives matters» (Οι ζωές των μαύρων μετράνε), που κυριαρχεί σε όλον τον κόσμο μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, το «White lives matter» (οι ζωές των λευκών μετράνε) θεωρήθηκε πως συνιστά βαριά προσβολή και κυνική ρατσιστική πρόκληση.

Καταδίκη

Το περιστατικό, μάλιστα, ώθησε την Μπέρνλι να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε την πράξη και «το προσβλητικό πανό».

Παράλληλα, απολογήθηκε στην premier league και τη Μάντσεστερ Σίτι, τονίζοντας πως αυτές οι ιδεολογίες δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο, την κοινωνία και δεν αντιπροσωπεύουν τον σύλλογο.

Η ανακοίνωση της Μπέρνλι:

«Καταδικάζουμε αυτές τις πράξεις και το προσβλητικό πανό που πέταξε πάνω από το Etihad το βράδυ της Δευτέρας. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι οι υπεύθυνοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο Τερφ Μόορ. Αυτό δεν αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση την Μπέρνλι και θα δουλέψουμε μαζί με τις αρχές για να ταυτοποιήσουμε τους δράστες.

Απολογούμαστε στην Premier League, τη Μάντσεστερ Σίτι και όσους προωθούν το Black Lives Matter. Υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία του Black Lives Matter καθώς παίκτες και προπονητές μας γονάτισαν πριν την έναρξη του ματς».

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024