Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να καθαρίσει η ήρα από το σιτάρι

Να καθαρίσει η ήρα από το σιτάρι

Οι πολιτικοί αντί για την κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων και λύσεων για τα μύρια όσα προβλήματα υπάρχουν, κοκορομαχούν, παρά το γεγονός ότι μπροστά μας υπάρχουν πολλές προκλήσεις.

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο πεδίο ενισχύουν την απαξίωση και των ΜΜΕ και της πολιτικής. Εάν καθίσει και δει κανείς προσεκτικά τα όσα γράφονται από πολίτες –όχι οπαδούς φανατικούς-στο διαδίκτυο θα πρέπει να προβληματιστεί.

Τα κόμματα και τα ΜΜΕ είναι πολύ χαμηλά στο δείκτη εμπιστοσύνης και οι πολίτες δεν τα εμπιστεύονται. Εάν, μάλιστα κανείς ξεφύγει από την οπαδικού τύπου αξιολόγηση, θα διαπιστώσει ότι οι πολίτες, είναι «κουμπωμένοι» και δυσανασχετούν, ενώ είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον τους.

Από πολλές πλευρές αναδεικνύεται –και αυτό φαίνεται στις κατ’ ιδίαν επαφές με πολίτες- η απαξίωση του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού και των ΜΜΕ.

Τα μνημόνια διέλυσαν κόμματα, εξουδετέρωσαν πολιτικές προσωπικότητες και άλλαξαν τα δεδομένα στον πολιτικό χάρτη. Την περίοδο των μνημονίων, η πολιτική γεωγραφία σχηματοποιήθηκε πολλές φορές: πρωθυπουργοί έκλεισαν τον κύκλο τους πολύ νωρίς, κραταιά κόμματα (ΠΑΣΟΚ) κατέρρευσαν και το πολιτικό προσωπικό χάθηκε στη «μαύρη μνημονιακή τρύπα», καθώς η σύνθεση του Κοινοβουλίου άλλαξε αρκετά.

Αυτά συνέβησαν την οδυνηρή μνημονιακή δεκαετία, αλλά όμως και πάλι αρχίζουμε και πέφτουμε στο βούρκο. Αυτό αποτυπώνεται στην επικαιρότητα και το δυσάρεστο είναι ότι παρά τις πολλές και συνεχείς προειδοποιήσεις και τα αρνητικά μηνύματα των πολιτών, το πολιτικό σύστημα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αδυνατεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών.

Αγνοούν ποιο είναι το διακύβευμα για τον τόπο και τους πολίτες του και επιβεβαιώνουν ότι ζουν σε εικονική πραγματικότητα. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την χώρα, το πολιτικό σύστημα και όσοι το υπηρετούν συνεχίζουν τα πολιτικά τους παίγνια, ενώ τα περισσότερα ΜΜΕ αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αδυνατούν πολιτικοί και πολλά ΜΜΕ να πιάσουν το σφυγμό της κοινωνίας.

Οι πολιτικοί αντί για την κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων και λύσεων για τα μύρια όσα προβλήματα υπάρχουν, κοκορομαχούν, παρά το γεγονός ότι μπροστά μας υπάρχουν πολλές προκλήσεις.

Η συζήτηση που γίνεται δημόσια είναι περασμένων δεκαετιών και γι’ αυτό έχουν ευθύνη πολιτικοί και ΜΜΕ. Τα όσα ακούνε, διαβάζουν και βλέπουν οι πολίτες τους προκαλούν αηδία και οργή (παρακρατικοί μηχανισμοί, ηχογραφημένες συνομιλίες, εμπλοκή δυνάμεων εξωθεσμικών σε ζητήματα πολιτικής, χρηματισμοί, η χρηματοδότηση ΜΜΕ για την καμπάνια «μένουμε σπίτι», κ.α.). Το μίγμα είναι αηδιαστικό.

Ας συνειδητοποιήσουν όλοι ότι εάν επαναληφθούν τα πολύ σοβαρά λάθη του παρελθόντος θα δοθεί γήπεδο σε ακραίες αντισυστημικές δυνάμεις και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί. Γι’ αυτό και πρέπει να καθαρίσει η ήρα από το σιτάρι και γρήγορα. Όλα στο φως για όλες τις υποθέσεις που κυριαρχούν στην επικαιρότητα και ενισχύουν την καχυποψία των πολιτών για πολιτικούς και ΜΜΕ.

Και μην κλείσουν πάλι τα μάτια σε όσα συμβαίνουν, διότι οι ευθύνες θα είναι τεράστιες από εδώ και πέρα για πιθανή άνοδο ακραίων δυνάμεων που θα αξιοποιήσουν το κλίμα απαξίωσης των πολιτικών.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024