Αναφορικά με τις διαδικασίες που κινήθηκαν για τη σύλληψη των Κουρτάκη και Τζένου, περιέγραψε τι συμβαίνει συνήθως στις περιπτώσεις μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση και τι το… ειδικό έγινε στην προκειμένη περίπτωση.

Την ύπαρξη ενός παρακρατικού μηχανισμού, που είχε ως στόχο την πίεση και την εξόντωση όσων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θεωρούσε ως αντίπαλους, πολιτικούς και μη, μαρτυρούν οι αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών», σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχολίασε την υπόθεση που δημοσιοποίησε πρόσφατα η εφημερίδα και στην οποία αποτυπώνεται – με βάση πόρισμα της ΕΥΠ- οι παρακολουθήσεις των δημοσιογράφων Κουρτάκη-Τζένου, οι εντολές της συζύγου Καμμένου σε Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και ένα σύστημα που θυμίζει εποχές σκοτεινού παρακράτους.

«Για ποιο λόγο ένας εκδότης, τίθεται σε φυσική παρακολούθηση; Και για να το πω ανάποδα, πως θα φαινόταν εάν τώρα, μια δημόσια υπηρεσία ή υπηρεσία πληροφοριών έθετε σε παρακολούθηση τον αρχισυντάκτη της ‘’Αυγής’’;» διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης, σχετικά με την παρακολούθηση στην οποία είχε τεθεί ο εκδότης των Παραπολιτικών.

Αναφορικά με τις διαδικασίες που κινήθηκαν για τη σύλληψη των Κουρτάκη και Τζένου, περιέγραψε τι συμβαίνει συνήθως στις περιπτώσεις μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση και τι το… ειδικό έγινε στην προκειμένη περίπτωση.

«Πράγματι προβλέπεται η αυτόφωρη διαδικασία σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ωστόσο, δεν ακολουθείται αυτή η διαδικασία. Κι αυτό, διότι, εάν οι Αστυνομικοί πραγματοποιούσαν αυτόφωρα για εξυβρίσεις και δυσφημίσεις, δεν θα έκαναν άλλη δουλειά κάθε μέρα» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου σε βάρος των δύο δημοσιογράφων, η σύζυγος του Πάνου Καμμένου, Τζούλη, μιλά με ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας, «οι οποίοι της αναφέρουν τι ακριβώς έχουν κάνει».

«Ο πανικός των Αστυνομικών, για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχουν εάν δεν συλλάβουν τους δύο δημοσιογράφους είναι χαρακτηριστικός. Όλα αυτά, φανερώνουν για ακόμη μια φορά, ότι είχε φτιαχτεί ένα εργαλείο, ένας παρακρατικός μηχανισμός, στον οποίον συμμετείχαν υπουργοί, δημοσιογράφοι προσκείμενοι στην τότε κυβέρνηση, αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ., δικαστές και κομμάτια της διοίκησης με έναν σκοπό: Την εξόντωση του όποιου πολιτικού αντιπάλου της κυβέρνησης. Την εξόντωσή του σε επίπεδο δολοφονία χαρακτήρα, την δημιουργία ποινικών δικογραφιών και εν συνεχεία τη δίωξή τους, μέσα από τη δικαστική διαδικασία. Και μάλιστα, με ανυπόστατες κατηγορίες και με δίκες έωλες, μέχρι να διακυβεύεται ακόμα και η ίδια η ελευθερία τους» τόνισε ο υπουργός.

«Όποιον η προηγούμενη κυβέρνηση τον καταλάβαινε ως εχθρό της, είτε ήταν επιχειρηματίας είτε πολιτικός είτε εκδότης/δημοσιογράφος, υφίστατο την πίεση του συγκεκριμένου μηχανισμού. Αυτό τον τρόπο λειτουργίας τον είδαμε στην υπόθεση Βγενόπουλου, στην υπόθεση Novartis, στην υπόθεση Μυωνή, στην υπόθεση Καμμένου-Γιανουσάκη-Μαρινάκη, στην υπόθεση Τζένου-Κουρτάκη» πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Βορίδης, ως ενδεικτική του τρόπου λειτουργίας του μηχανισμού που επισήμανε, ανέφερε την περίπτωση Γιαννουσάκη, όπου «υπήρξε εισαγγελέας, που πήγε στη φυλακή βράδυ, ενώ είχαν προηγηθεί συνομιλίες του κρατούμενου με υπουργό».

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι από την όλη υπόθεση προκύπτει ένα «βαθύ ζήτημα δημοκρατίας».

«Ούτε μπορεί να επικρατεί μιθραδιτισμός, δηλαδή ‘’εντάξει να πάμε μπροστά, περασμένα ξεχασμένα’’. Δε γίνεται κάποιος να μπαίνει στην κυβέρνηση, και να μεταχειρίζεται έτσι πολιτικούς αντιπάλους ή τους επιχειρηματίες που δεν είναι φιλικοί προς το καθεστώς που θέλει να οικοδομήσει. Δηλαδή με το να τους διώκει, να τους εκβιάζει και να τους απειλεί. Ο Πάνος Καμμένος είναι εις εκ της κυβερνήσεως που χρησιμοποίησε αυτό το μηχανισμό. Δεν είναι η μόνη περίπτωση» κατέληξε ο υπουργός.

Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την παραδοχή του κ. Σκουρλέτη ότι «ο κ. Τσίπρας τα γνώριζε όλα αυτά και ενήργησε», ο Μάκης Βορίδης διερωτήθηκε για το ποιες ενέργειες έγιναν.

«Οι αστυνομικοί που τα έκαναν όλα αυτά, που έδιναν ραπόρτο στην κυρία υπουργού για το τι έκαναν, τι πάθανε; Ακόμα τώρα που μιλάμε είναι στη θέση τους» υπογράμμισε.

Τέλος, σχετικά με τις αιτιάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις κρατικές χρηματοδοτήσεις των μέσων ενημέρωσης από την κυβέρνηση, συμφώνησε να δοθεί στη δημοσιότητα η σχετική λίστα «αλλά να δώσουμε όλα τα ποσά που δόθηκαν από το 2015 και έπειτα. Να δούμε τι έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και που. Η υποκρισία τους είναι ατελείωτη, συνεχής και διαρκής».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr