Ο νομικός εκπρόσωπος των «Παραπολιτικών» τόνισε: Απεκαλύφθη ότι απόστρατοι της αστυνομίας, εν ενεργεία αξιωματικοί της αστυνομίας, κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, συγγενείς πολιτικών προσώπων, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, βρίσκονται σε μια επικοινωνία η οποία δεν είναι απλώς δίστομη, αλλά και επικίνδυνη για την δημοκρατία.

Ο νομικός εκπρόσωπος της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, για την αποκάλυψη της εφημερίδας, σχετικά με το παρακράτος που λειτουργούσε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εν γνώσει του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Κούγιας άφησε, χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα, άφησε ξεκάθαρες αιχμές για το ρόλο κορυφαίων υπουργών της τότε κυβέρνησης αλλά και για συγγενείς τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η σύζυγος του πρώην υπουργού Αμυνας, Ελ. Τζούλη, έδινε εντολές σε ανώτερους αξιωματικούς της Αστυνομίας να συλλάβουν τους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε αρχικά ότι τα «Παραπολιτικά προσέφεραν στην ελληνική δημοκρατία μεγάλη υπηρεσία με αυτό που έγινε.»

Εκανε λόγο για ένα απίστευτης έκτασης παρακράτος για το οποίο είχε τα στοιχεία και η τότε ηγεσία του Αρείου Πάγου:

«Στην κατοχή μας, μετά από νόμιμη έρευνα, υπάρχει ένα τεράστιο υλικό, που υπήρχε και στα χέρια της Δικαιοσύνης, στα χέρια της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, της κυρίας Ξένιας Δημητρίου».

Αποκαλύψεις

«Η έρευνα έγινε από την ΕΥΠ, με κάθε νόμιμη προϋπόθεση. Διάταξη για παρακολούθηση και βούλευμα.  Όταν ολοκληρώθηκε η έρευνα, 40.000 σελίδες υποκλοπών, απεκαλύφθη ότι απόστρατοι της αστυνομίας, εν ενεργεία αξιωματικοί της αστυνομίας, κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, συγγενείς πολιτικών προσώπων, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, βρίσκονται σε μια επικοινωνία η οποία δεν είναι απλώς δίστομη, αλλά και επικίνδυνη για την δημοκρατία.

Δεν είναι δυνατόν γυναίκα υπουργού, να μιλάει με πολιτικά πρόσωπα, με τον επικεφαλής της αστυνομίας, και να του λέει πάρε τηλέφωνο τον Ζαγοραίο, που είναι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, και πες του να κάνει άρπα κόλλα ένα διαβιβαστικό, για να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί τον εκδότη των Παραπολιτικών και τον κ. Τζένο.

Κι ενώ ο Εισαγγελέας δεν είναι αυτός που κάνει το διαβιβαστικό, το διαβιβαστικό το κάνει η αστυνομία. Ακολουθείται διαφορετική διαδικασία. Υπάρχει θέμα διαφθοράς».

Δολοφονίες

Παράλληλα μίλησε και για ξεκάθαρη περίπτωση διαφθοράς για το ανθρώπους που είχαν επαφές και με επιχειρηματίες και στη συνέχεια δολοφονήθηκαν, αφήνοντας να εννοηθούν πολλά.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών» υπάρχει εμπλοκή και πρώην αξιωματικού ο οποίος ήταν κουμπάρος του Π. Καμμένου αλλά και του εφοπλιστή Ν. Πατέρα. Πρόκειται για τον Σπ. Παπαχρήστο ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018 σε ταβέρνα στην Κάντζα.

Τονίζει ο κ. Κούγιας:

«Η εφημερίδα έχει πολύ υλικό στη διάθεσή της που θα φτάσει στα χέρια της δικαιοσύνης. Η εντολή που έχω από τον κ. Κουρτάκη είναι τις επόμενες μέρες να ζητήσουμε όλους τους θεσμικούς φορείς, τον Προστασίας του Πολίτη, τον κ. Χρυσοχοΐδη, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, γιατί μόλις διαβάστηκε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όλο το υλικό, δεν ανεδείχθη.

Κι αμέσως μετά ο νούμερο 1, κι ο νούμερο 2 της υπόθεσης, που είναι κουμπάροι Υπουργών, κουμπάροι μεγαλοεπιχειρηματιών, που προς τα έξω έχουν άλλη εικόνα, δολοφονούνται».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr